Završava se uređenje zgrade u Ulici braće Branchetta

Radovi gotovi u subotu: Medicinska škola sljedeći tjedan seli na Banderovo

Ingrid Šestan Kučić

Potpuno obnovljena zgrada na Banderovu čeka useljenje Medicinske škole / Foto V. KARUZA

Potpuno obnovljena zgrada na Banderovu čeka useljenje Medicinske škole / Foto V. KARUZA



Strojarsko-brodograđevna škola za industrijska i obrtnička zanimanja od danas započinje s radom na novoj adresi, u Ulici Jože Vlahovića 10. Telefonski broj, kao i adresu elektroničke pošte škola nije mijenjala, a jesenji upisni rok u prvi razred koji počinje 24. kolovoza škola će realizirati na novoj adresi.



Medicinska će škola, dodaje, na novoj adresi raspolagati s potpuno novim suvremeno opremljenim laboratorijima, a ono što se u zgradi na Banderovu radilo tijekom srpnja i kolovoza, radovi su na adaptaciji podova, zidova i sanitarnih čvorova. Osim unutarnjeg uređenja škole, tijekom proteklih godina izvršeni su radovi sanacije krova, fasade i promjene prozora.


Jednosmjenski rad


Istovremeno s uređenjem zgrade na Banderovu uređivala se i zgrada u Ulici Jože Vlahovića u kojoj djeluju Prometna i Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja. Riječ je o objektu površine šest tisuća četvornih metara za čije je uređenje iz županijskog proračuna izdvojeno šest milijuna kuna.


Odluci da se nakon više od šest desetljeća djelovanja na Banderovu Strojarsko-brodograđevna škola iseli iz tog prostora kumovala je činjenica da je riječ o školi s malim brojem učenika koja je tijekom prošle školske godina imala svega četiri razredna odjela, a na raspolaganju je imala zgradu površine 7.000 četvornih metara. Od iduće školske godine u toj će zgradi biti 850 učenika Medicinske škole, a njihovim iseljenjem iz zgrade koju su godinama dijelili sa sušačkim gimnazijalcima stvorit će se uvjeti da obje škole iduće školske godine realiziraju jednosmjenski rad.