Zanimljiva računica

Prvih pola sata je besplatno? Korisnik parkirališta kod KBC-a ostao je neugodno iznenađen računom

P. N.

FOTO/Sergej Dreschler/Novi list

FOTO/Sergej Dreschler/Novi list

Naš je čitatelj ostao zatečen naplaćenim iznosom, a iz "Rijeka plus d.o.o" su nam poslali i tumačenje



Javio nam se iznenađeni sugrađanin koji je ostao zatečen cijenom parkiranja na lokalitetu KBC Sušak.


Nakon novih informacija o tome da se prvih trideset minuta na parkiralištu neće naplaćivati, korisniku je za jedan sat i osam minuta provedenih na parkiralištu naplaćen iznos od dvadeset kuna. 


Naplaćivanje čitavog sata nakon prekoračenja


“Na naplatnoj kućici od ‘Rijeka plus d.o.o.’ mi je za vrijeme provedeno na parkiralištu naplaćeno 20,00 kuna, iako na njihovom računu jasno piše da se prvih 30 minuta ne naplaćuje, a 1 sat parkinga iznosi 10,00 kuna. Dakle, vodeći se pojašnjenjem koje je navedeno i na računu, za provedenih 1 sat i 8 minuta trebalo mi je biti naplaćeno 10,00 kuna (prvih pola sata besplatno i narednih 38 minuta)”, piše nam zatečeni korisnik usluge.




“Na pritužbu koju sam slao mailom, Rijeka plus d.o.o. odgovara da ukoliko prekoračim besplatnih pola sata, naplaćuje mi se cijeli sat. Tom logikom, nakon isteka besplatnih 30 minuta, slijedećih 30 minuta plaćamo 10,00 kuna što nije u skladu sa cijenama navedenima na računu” kaže nam sugovornik uz molbu za zaštitom prava korisnika usluga parkinga u krugovima bolnica.


FOTO/Fotografija čitatelja


FOTO/Fotografija čitatelja



Naplaćeno sukladno važećem cjeniku


Poslali smo upit u “Rijeka plus d.o.o” i dobili odgovor da je u ovom slučaju korisniku iznos “ispravno naplaćen sukladno važećem cjeniku”. “Temeljem zahtjeva KBC-a uvedeno je da se naknada za korištenje parkirališta plaća nakon isteka 30 minuta od dolaska vozila na područje pod naplatom pa do odlaska vozila sa područja pod naplatom, umjesto dosadašnjih 60 minuta.


Temeljem zahtjeva KBC cijena parkiranja na lokalitetu riječke i sušačke bolnice iznosi 10,00 kuna po satu koja se zaračunava nakon isteka od 30 minuta. Korisnik parkirališta ne plaća parkirnu naknadu ukoliko koristi parkiralište unutar 30 minuta, u 31. minuti naplaćuje se parkiranje po cijeni u iznosu od 10,00 kuna po satu.


Iz priloženog računa vidljivo je da je dolazak korisnika na parkiralište u 13:45 sati, unutar 30 minuta korisnik nije napustio parkiralište te je isto nastavio koristiti do 14:53 sati, što znači da je korisnik proveo 1:08 sati na parkiralištu te mu je iznos od 20,00 kuna ispravno naplaćen sukladno važećem cjeniku”, stoji u objašnjenju kojeg smo zaprimili od društva “Rijeka plus d.o.o.”


FOTO/Fotografija čitatelja


FOTO/Fotografija čitatelja