Policijska uprava primorsko-goranska

Prometna policija najavila akciju pojačanog nadzora vozača mopeda i motocikala od 10 do 15 sati

P. N.

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

U prva tri mjeseca ove godine vozači mopeda i motocikala sudjelovali su u 23 prometne nesreće u kojima je osam osoba zadobilo teške tjelesne ozljede i osam osoba lake tjelesne ozljede



utorak, 11. travnja od 10 do 15 sati djelatnici prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske provodit će akciju pojačanog nadzora vozača mopeda i motocikala. Vozači i putnici na mopedima i motociklima čine jednu od najugroženijih skupina sudionika u prometu, a najčešće su sudionici prometnih nesreća s najtežim posljedicama.


Tijekom 2016. godine na području ove Policijske uprave u 263 prometne nesreće sudjelovali vozači motocikala i mopeda. U tim nesrećama dva vozača su smrtno stradala što iznosi 11,8 posto od ukupnog broja poginulih, 85 ih je zadobilo teške tjelesne ozljede (32,7 posto od ukupnog broja teško ozlijeđenih), a 115 lake tjelesne ozljede (16,9 posto od ukupnog broja lako ozlijeđenih).


U prva tri mjeseca ove godine vozači mopeda i motocikala sudjelovali su u 23 prometne nesreće u kojima je osam osoba zadobilo teške tjelesne ozljede i osam osoba lake tjelesne ozljede. 




Dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta na našim prometnicama očekuje se sve veći broj mopeda i motocikla, stoga je cilj ove akcije ukazati vozačima mopeda i motocikla na poželjna ponašanja u prometu, ali i drugim vozačima na njihovu prisutnost u prometu.


Akcija će biti provedena u suradnji s djelatnicima stanica za tehnički pregled vozila i djelatnicima radionica za servisiranje i popravak mopeda i motocikala.


Tijekom akcije policija će nadzirati i ostale sudionike u prometu, posebice one koji krše prometna pravila i propise.