Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. listopada 2019.
Vremenske (ne)prilike

foto Prolom oblaka u Rijeci: voda dizala slivnike, oštećeno jedno vozilo

Foto Sergej DRECHSLER
Foto Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 12. lipanj 2012. u 16:34 2012-06-12T16:34:57+02:00

 Sve je izgledalo kao da je smak svijeta – uz neke prometnice, posebice uz Zvonimirovu ulicu, formirale su se prave rijeke, dok je kiša usporavala promet

RIJEKA Od osam do 14 sati na području Rijeke u utorak je pala 31 litra kiše po metru četvornom, ističu u Pomorskom hidrometeorološkom uredu Rijeka.

Da je bilo mnogo oborina, ne treba isticati. Sve je izgledalo kao da je smak svijeta – uz neke prometnice, posebice uz Zvonimirovu ulicu, formirale su se prave rijeke, dok je kiša usporavala promet. Neki poslovni objekti nakratko su ostali bez struje.

I u Gospiću je palo puno kiše, i to 28 litara po metru četvornom, dok neki dijelovi Primorsko-goranske županije nisu bili te sreće, osobito tamo gdje poljoprivrednici čekaju oborine. Tako je na području Raba  pala svega jedna litra kiše po kvadratu.

Kada je riječ o akcijama Vodovoda i kanalizacije, prolom oblaka nije prouzročio znatne probleme interventim službama tog komunalnog poduzeća. 

Pljusak u Rijeci Foto Sergej DRECHSLER.jpg (7)
Pljusak u Rijeci / Foto S. Drechsler

– Mlaka i područje oko glavne riječke place nisu poplavili. Naleti vode podigli su poklopce šahti u Zametskoj i Vukovarskoj ulici, na Diračju te na području Nove ceste. Djelatnici interventnih službi podizali su slivnike radi bržeg otjecanja vode s kolnika u Ulici J. P. Kamova, Agatićevoj, Šetalištu Andrije Kačića Miošića i u Ulici Drage Gervaisa. Kiša je oštetila jedno vozilo, i to na Podmurvicama kod Plodina, saznajemo iz Vodovoda i kanalizacije.

Riječki vatrogasci su imali dvije intervencije – interevenciju uklanjanja stabla na Orehovici te akciju podizanja slivnika u podvožnjaku kod Zavoda za zapošljavanje, gdje je primijećeno nešto više vode.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.