Zastoji od ponedjeljka

Pripremite se za dvije godine gužvi u Rijeci: Trebat ćete puno strpljenja kad vlakovi krenu preko Rive

Marinko Glavan

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin

Desetak vlakova dnevno prolazit će centrom, otežavajući cestovnu i pješačku komunikaciju prema rivi i tržnici, zbog čega se očekuju povremene veće gužve i zastoji



RIJEKA U ponedjeljak, 6. kolovoza, na snagu stupa privremena regulacija prometa u središtu Rijeke, u Ulici Riva i Ulici Ivana Zajca, koja će biti na snazi sve do sredine 2020. godine, odnosno do završetka radova u projektu »Razvoj multimodalne platforme u luci Rijeka i povezivanje s kontejnerskim terminalom Jadranska vrata«, priopćeno je iz Lučke uprave Rijeka. Nova prometna signalizacija bit će postavljena i na Šetalištu XIII. divizije, u zoni priključka na gradilište.


Radovi u sklopu projekta odnose se uglavnom na rekonstrukciju željezničkog kolodvora Brajdica, za potrebe kontejnerskog terminala, zbog čega će sav željeznički kontejnerski promet s Brajdice u iduće dvije godine prolaziti samim središtem grada, odnosno Rivom i Ulicom Ivana Zajca. To znači da će u prosjeku desetak vlakova dnevno prolaziti centrom, otežavajući cestovnu i pješačku komunikaciju prema rivi i centralnoj gradskog tržnici, zbog čega se na tom području očekuju povremene veće gužve i zastoji. Vozače i sve ostale sudionike u prometu iz Lučke uprave stoga pozivaju na razumijevanje i poštovanje privremene prometne signalizacije, a s obzirom na gužve koje su na Rivi i u ulicama oko Tržnice i bez vlakova uobičajena slika, vozači će se u iduće dvije godine itekako morati oboružati strpljenjem.


Uz rekonstrukciju željezničkog kolodvora Rijeka – Brajdica, zahvat obuhvaća izgradnju novog izvlačnog tunela Sušak i izgradnju intermodalnog terminala na kontejnerskom terminalu Brajdica, a rok za izvršenje ugovora o izvođenju radova iznosi 24 mjeseca od datuma početka njegova izvršenja.


Opširnije u tiskanom izdanju