Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Primanje u sjedištu Županije

Pripadnici SJP-a Ajkula obilježavaju 27. godišnjicu

Snimio Vedran KARUZA
Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 3. travanj 2018. u 22:22 2018-04-03T22:22:21+02:00

RIJEKA Dvadeset i sedma obljetnica osnivanja i djelovanja SJP Ajkula Rijeka i Dan Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Ajkula bit će obilježeni u petak u bazi SJP-a Ajkula.

Centralna svečanost uslijedit će nakon svete mise u crkvi sv. Franje Asiškog što počinje u 13 sati. U 14 sati bit će položeni vijenci, dok u 14.30 sati počinje svečani program.

Tom prigodom pripadnike Specijalne jedinice policije Ajkula i Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Ajkula u središtu županije primila je zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima.

– Zahvaljujem pripadnicima specijalne jedinice Ajkula na njihovom doprinosu u stvaranju slobodne Republike Hrvatske – rekla je Marina Medarić, naglasivši kako će Županija i dalje pratiti aktivnosti i programe udruge.
Predsjednik Udruge Perica Prpić zamjenici župana uručio je fotomonografiju Specijalna policija u Domovinskom ratu, a  istaknuo je pomoć Županije u realizaciji projekta izgradnje spomenika Velebitskim junacima te programu edukacije djece u srednjim školama o Domovinskom ratu. Uz njega prijemu su prisustvovali zapovjednik SJP-a Rijeka Marinko Marijanović, pomoćnik zapovjednika Nenad Krasny i dopredsjednik Udruge SPDR-a Ajkula Branimir Brnas.

Svi zajedno podsjetili su da je SJP Rijeka Ajkula osnovana krajem ožujka 1991. godine, a prvo postrojavanje bilo je 8. travnja 1991. godine. Bila je to i ostala jedna od najelitnijih postrojbi hrvatske policije, koja je u vrijeme Domovinskog rata dala izniman doprinos u stvaranju slobodne domovine Hrvatske.

Specijalna jedinica Ajkule prva je organizirana postrojba s područja PGŽ-a koja se uključila u Domovinski rat, pod zapovjedništvom legendarnog zapovjednika Marina Jakominića koji je poginuo 29. kolovoza 1992. godine. SJP Rijeka i danas doprinosi stvaranju opće sigurnosti sugrađana.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.