Veliki spektakl

Predstavljene kandidatkinje za kraljicu Riječkoga karnevala: Devet želja za jednu krunu

Edi Prodan

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Program izbora kraljice Riječkog karnevala u Dvorani mladosti počinje u petak u 20 sati. Sve će biti u stilu retro disko groznice koja je kvarnersko područje »tresla« prije otprilike tri desetljeća



RIJEKA Dođite ranije, ne kasnije od 19.30 sati jer ove godine najavljujemo veliki spektakl: izbor 24. kraljice Riječkog karnevala bit će organiziran u stilu retro disko groznice koja je na kvarnerskom području prije po prilici tri desetljeća bila posebno zanimljiva. Sam početak programa u kojem će nam se predstaviti devet kandidatkinja, je u petak u 20 sati u Dvorani mladosti, dok je njihov zadatak osim predstavljanja unutar grupe i onaj gdje su posebna tema – poznati filmovi vezani uz glazbu.


Uvodna priredba


Tako je tradicionalnu uvodnu priredbu Riječkog karnevala, Izbor kraljice i primopredaja ključa Grada, na konferenciji za medije u salonu Grada Rijeke predstavio tehnički realizator priredbe Vjeko Alilović.


Kako je poznato, da bi se bilo kraljicom Riječkog karnevala nije dovoljna samo ljepota. Da bi dobila zlatni plašt, buduća kraljica mora publici, a ona u pravilu u cijelosti ispuni Dvoranu mladosti, dokazati poznavanje karnevalskih običaja, mora bit šarmantna, imati plesno i glazbeno umijeće.





Kandidatkinje za ovogodišnju kraljicu karnevala su: Patricia Vlastelin, Zijat, sost, tancat i pit – Matulji, Mia Hodak, Udruga Halubajke – Viškovo, Dajana Jurčić, Mesopustari Kraljevice, Lucija Kovačević, Kunpanija z Halubja – Viškovo, Franka Medarić, K.U. Vežgani – Cres, Peér Bilobrk, K.G Špažićari Kostrena, Nevia Stanić, Karnevalska udruga Vavek parićani – Matulji, Manuela Smoljan, K.U. Pom – F – Ri – Rijeka i Nikol Marelja-Bošnjak, Mesopusna kumpanija Grad Grobnik.



Ines Boban Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda TZ-a Rijeke, iscrpno je najavila ostale programe u karnevalskom tjednu pred nama. Sutra, 17. siječnja s početkom u 18 sati Riječki karneval i službeno započinje dizanjem pusta i karnevalske zastave ispred Doma Pašac, ispred Doma kulture Pehlin te ispred Doma Zamet.


Na Pašcu i na Zametu će se plesati svakog vikenda tijekom karnevala. Maškarani tanci u Domu Pašac počinju ovaj petak 18. siječnja u 21 sat, a Pusni tanci va Domu Zamet u subotu 19. siječnja u 19 sati.


– Uživala sam ovih godinu dana, osjećala sam se uistinu kao kraljica i koliko mi je god teško rastati se od krune, veselim se tome će da ona iduću godinu biti na radost jednoj od ovogodišnjih kandidatkinja. Moj je savjet – bez treme, vjerujte u sebe, budite sretne i puno se smijte, istaknula je još uvijek aktualna karnevalska kraljicva Iva Ciceran.


Ulaznice u prodaji


Njezine je riječki potvrdio i meštar Toni koji će u petak ključ Grada dobiti od zamjenika gradonačelnika Marka Filipovića. Nakon predaje vlasti i krunidbe nove kraljice, fešta u Dvorani mladosti se nastavlja uz Plesnu grupu Flame i DJ Tommya, dok će program voditi uigrani voditeljski dvojac, Josip Krmpotić i Robert Ferlin. Kako bi meštar Toni ispunio sve svoje karnevalske obveze, Adria P.A. ustupila mu je službeno karnevalsko vozilo, a ključeve automobila predao mu je Ivan Blažević.



UIaznice za »kraljevski spektakl« na Trsatu su u prodaji po 25 kuna u Turističkom informativnom centru na Korzu, a moći će se kupiti i dva sata prije početka programa ispred Dvorane mladosti.