Mjesni izbori

Predstavljamo kandidacijske liste za Kantridu, Kozalu i Krimeju

Damir Cupać

Foto: Sergej Drechsler

Foto: Sergej Drechsler

Problemi se mogu riješiti preko mjesnog odbora. Naizgled su mali, ali za svakodnevni život su neizmjeno bitni. Primjerice, stanari jednog novog naselja na Drenovi riješili su problem sa slijevanjem kiše na pločnik...



RIJEKA Svojevremeno su stanari jednog novog naselja na Drenovi zapomagali nakon svake kiše, budući da je izvođač radova uništio okoliš pa se zemlja s javnih površina slijevala s kišom na pločnik. Sve se to događalo dok oni svjesniji nisu odlučili prijaviti mjesnom odboru potrebu gradnje zidića. Istina, malo se čekalo, ali na kraju je zidić osvanuo, a dječje cipelice i one roditelja više nisu bile blatne. Drugim riječima, problemi se mogu riješiti preko mjesnog odbora.


Naizgled su mali, ali za svakodnevni život su neizmjeno bitni. Primjerice, mjesni odbori su prava adresa kojoj se treba obratiti za izgradnju nogostupa, asfaltiranje putova, uređenje neuređenih površina, izgradnju dječjih igrališta, postavu klupa, proširenje javne rasvjete, prometne signalizacije, saniranje divljih deponija, odvodnju oborinskih voda…


Zahtjeve građana Kantride u tom kontekstu zaprimat će izabrani kandidati sa šest kandidacijskih lista. Bojan Hodap nositelj je liste Akcije mladih, Ljubo Martinović liste HDZ-a, Višnja Jelenčić koalicijske liste HSU-IDS-Laburisti-HSS, Milan Popadić Liste za Rijeku, Ivana Zobundžija-Stojić liste Nezavisne liste Bura, a Adolf Krbavac koalicijske liste SDP-PGS-HNS-SDSS.




Birači Mjesnog odbora Kozala birat će između sedam kandidacijskih lista tko će sljedeće godine sjediti u vijeću. Listu Akcije mladih predvodi Zvjezdana Donadić, listu HDZ-a Grgo Rukavina, listu Liste za Rijeku Filip Jakovac, listu Nezavisne liste Bura Biserka Stefan, koalicijsku listu SDP-HSU-HNS-Laburisti-PGS-IDS Sanjin Matijević, kandidacijsku listu grupe birača Kristian Starčić, a Živog zida Dubravka Nemarnik.


Na Krimeji su prijavljene četiri kandidacijske liste. Nositelj liste HDZ-a je Lucio Eškinja, Liste za Rijeku i Unije Kvarnera Valentino Bonata, Nezavisne liste Bura Boris Mijolović, a koalicijske liste SDP-HSU-PGS-Laburisti-SDSS-HNS-IDS Danijela Bradamante.