Mjesni izbori

Predstavljamo kandidacijske liste za Gornji Zamet, Trsat i MO Grbci

Damir Cupać

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj



RIJEKA Koliko puta se dogodi da čovjek mora slušati najčešće opravdane prigovore građana da nešto nije u redu s dječjim parkom ili da ih muče određeni komunalni problemi. U političkom sustavu kojemu je hijerarhijski najniži dio mjesna samouprava stvari su postavljene tako da građani biraju svoje predstavnike, a preko njih utječu na rješavanje određenih problema. U prijevodu, osim prigovaranja mogu se preko mjesnog odbora rješavati i vrlo konkretni problemi.


U Gradu Rijeci navode da građani mogu pokretati inicijative za uređenje pojedinih objekata i uređaja komunalne infrastrukture, utjecati na problematiku rješavanja komunalnog nereda u svom okruženju, na saniranje oštećenih komunalnih objekata, tražiti pomoć i posredovanje vijeća mjesnog odbora u slučaju otežanog odvoza smeća, potrebi povećanja kontejnera za glomazno smeće…, inicirati potrebu o određenim sadržajima iz područja kulture – organizirati izložbe slikara, starih fotografija, kiparskih djela, likovne radionice, pjesničke i glazbene večeri i predstave, inicirati potrebu o određenim sadržajima iz područja brige o djeci, akcije čišćenja i uređenja okoliša…


Birači na Gornjem Zametu za Vijeće Mjesnog odbora birat će između sedam kandidacijskih lista i dati povjerenje onima za koje vjeruju da će se angažirati na rješavanju konkretnih problema. Nositelj liste Akcije mladih je Damir Klarić, HDZ-a Marijan Mihajić, koalicijske liste IDS-HSS-HSU-Laburisti Endi Radović, Liste za Rijeku-DSS-a Danka Zorić, Nezavisne liste Bura Arsen Šebalj, koalicijske liste PGS-SDP-HNS-SDSS Krunoslav Kovačević, dok je Almir Žižak nositelj kandidacijske liste grupe birača. Za Vijeće Mjesnog odbora Grad Trsat natječu se četiri kandidacijske liste. Listu HDZ-a predvodi Milorad Sertić, koalicijsku listu HNS-SDP-HSU-PGS-Laburisti-IDS Barbara Udovičić Papeš, koalicijsku listu Liste za Rijeku-Unije Kvarnera Jasna Ninčić-Kostrenčić, a Nezavisne liste Bura Hrvoje Burić.

U Mjesnom odboru Grbci pred biračima će se na biračkom listiću naći samo dvije kandidacijske liste. Nositelj liste HDZ-a je Tomo Abramović, a koalicijske liste SDP-PGS-HSU-HNS-Laburisti-IDS-SDSS Milan Ivaniš.