Najveća generacija korisnika

Predstavili se timovi 11. generacije Startup inkubatora

Aneli Dragojević Mijatović

Predstavljanje održano u dobroj atmosferi Kluba Bačva / Foto  V. KARUZA

Predstavljanje održano u dobroj atmosferi Kluba Bačva / Foto V. KARUZA

Predstavnici 24 tima prezentirali su ideje s kojima će kroz besplatni osmomjesečni inkubacijski program i podršku u realizaciji razvijati svoje poduzetničke vizije



RIJEKA  U odličnoj atmosferi i uz puno dobre energije sinoć su se u klubu Bačva predstavili timovi i ideje 11. generacije korisnika Startup inkubatora Rijeka.


Novu, 11. generaciju Startup inkubatora, čine 24 tima i riječ je o do sada najvećoj generaciji korisnika u povijesti ovog Startupa.


Predstavnici timova prezentirali su ideje s kojima će kroz besplatni osmomjesečni inkubacijski program i podršku u realizaciji razvijati svoje poduzetničke vizije. Događaju su prisustvovali i pripadnici uspješnih timova prošlih generacija.


Snimio Vedran KARUZA


Snimio Vedran KARUZA





Ispred Grada Rijeke događaj je otvorila Jana Sertić, pročelnica gradskog Odjela za poduzetništvo, čiji je Inkubator integralni dio. Čestitala je novim timovima na, kako je rekla, njihovom prvom uspjehu ostvarenom na poduzetničkom putu, a to je da su u velikoj konkurenciji izabrani za ulazak u inkubator.


Poželjela im je uspješan rad, u atmosferi druženja, a zahvalila se i ranijim korisnicima programa, napomenuvši da je cilj zajednički stvarati startup zajednicu te promicati startup kulturu u Rijeci. Dario Zorić, direktor Razvojne agencije Porin, rekao je da je super da su izabrana 24 tima s kojima će raditi čak 47 mentora, čiji je broj također povećan.


Otkrio je da je program podijeljen u tri cjeline: razrada poslovne ideje, finaliziranje i priprema za investitore. Pratit će se napori i razvoj timova, radit će se s njima, slati na natjecanja itd., obećao je.


Inače, Odjel za poduzetništvo Grada Rijeke početkom rujna raspisao je Javni poziv za 11. generaciju korisnika Startup inkubatora Rijeka. Sa zaključenjem poziva 20. listopada zaprimljeno je rekordnih 37 prijava. Postupkom evaluacije Programsko vijeće omogućilo je ulazak za čak 24 tima, koji će u idućih osam mjeseci u Startup inkubatoru razvijati svoju inicijalnu poslovnu ideju.


Startup Inkubator Rijeka počeo je s radom 2013. godine i do danas je njegove usluge koristilo ukupno 149 timova, odnosno 383 korisnika. Osnovni cilj Startup Inkubator Rijeka je stvaranje poticajnog okruženja za samozapošljavanje kroz realizaciju vlastitih poslovnih ideja, podizanje radnih kompetencija te utjecaj na razvoj poduzetničke kulture.


Od 2018. godine ukinuta je dobna granica za korisnike, pa se u proces inkubacije mogu prijaviti sve fizičke osobe koje žele krenuti u poduzetnički pothvat i steći relevantna znanja u području poduzetništva. Startup inkubator Rijeka polaznicima osigurava prostor i prateću infrastrukturu, specijalizirane radionice za stjecanje poduzetničkih znanja i vještina, individualne konzultacije s mentorima iz različitih stručnih područja te podršku u postavljanju i razvoju poslovnog modela.