Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
20. siječnja 2020.
U potrazi za hranom

Potvrđen napad vuka na Grobniku: "Noću se čuje njihovo zavijanje, dolaze blizu kuća"

Potvrđen napad vuka na Grobniku: "Noću se čuje njihovo zavijanje, dolaze blizu kuća"
Potvrđen napad vuka na Grobniku: "Noću se čuje njihovo zavijanje, dolaze blizu kuća"
Autor: ,
Objavljeno: 8. kolovoz 2019. u 12:40 2019-08-08T12:40:00+02:00

Prema informacijama naših reportera navodno se radi o starijem mužjaku i ženki koji su već neko vrijeme prisutni na ovom području

Na širem području Grobnika, odnosno na području Jelenja, Brnelića, Grada Grobnika, Podhuma i Podkilavca zabilježeni su napadi sivog vuka.

Informacija je prvo objavljena na Facebook stranici Vaše Jelenje a reporteri Novog lista na terenu su dobili potvrdu da je upravo vuk u pitanju. 

"U Brnelićima je jučer napadnuto stado koza, pri čemu je jedna koza stradala. Nemili incident dogodio se svega 50 metara od vlasnikove kuće i 20 metara od njegove štale. Sumnjajući da se radi o napadu vuka, vlasnici stada pozvali su vještaka nadležnoga ministarstva koji je večeras obavio očevid i potvrdio da je napad izveo sivi vuk!

Želeći upozoriti javnost, zabrinuta obitelj upravo nam se javila s tom viješću te poslala fotografije stradale koze. Kako javlja oštećena obitelj, ovlašteni vještak je tijekom popodneva obavio očevid i kod jedne obitelji u Jelenju, kojoj su zaklane dvije ovce i to u samom dvorištu, ispred kuće. Taj napad, potvrđeno je, također je počinio sivi vuk.

O sličnom napadu govore i u Podkilavcu, a prije tjedan-dva i mi smo izvijestili o pokolju koza u Podhumu. Ako tome pridodamo i dojave mještana koji tvrde da su i sami vidjeli vukove kako pretrčavaju Grobničkim poljem, a noću čuli njihovo zavijanje, očito je da se vukovi već neko vrijeme nalaze na području općine Jelenje, nadomak samih kuća.

Foto Vaše Jelenje / Facebook

Stoga sve žitelje općine Jelenje, a osobito one koji žive na rubnim dijelovima naselja, pozivamo na krajnji oprez", navodi se na stranici Vaše Jelenje.

Prema informacijama naših reportera navodno se radi o starijem mužjaku i ženki koji su već neko vrijeme prisutni na ovom području.

Za sada su stradale ovce, koze i jedno ždrijebe. Ostaje za vidjeti kako će se stvar razvijati dalje. Područje su obišli djelatnici ministarstva zaštite okoliša i napravili zapisnike.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.