Nikome većina

Ponavlja se natječaj za ravnateljicu vrtića u Kostreni

Barbara Čalušić

Snimio:Silvano Ježina

Snimio:Silvano Ježina

Razilaženja u izboru ravnateljice sugeriraju da se u kostrenskoj koaliciji NL Bolja Kostrena te SDP-a i PGS-a nisu jasno dogovorili oko obnašanja vodeće funkcije ove ustanove pa će biti zanimljivo vidjeti rezultate novog natječaja



KOSTRENA Upravno vijeće Dječjeg vrtića »Zlatna ribica« jučer nije uspjelo izabrati novu ravnateljicu kostrenskog vrtića pa će od 30. siječnja umjesto dosadašnje ravnateljice Jasminke Pribanić, koja se nije prijavila na natječaj, vršiteljica dužnosti ravnateljice »Zlatne ribice« biti Katarina Bevandić. Novu vršiteljicu dužnosti trebalo bi potvrditi Općinsko vijeće Kostrene na svojoj sjednici 24. siječnja, dok će Upravno vijeće u veljači ponoviti natječaj za izbor ravnatelja »Zlatne ribice«.


– Sve četiri prijave ispunjavale su tražene uvjete, no niti jedna nije dobila većinu glasova od sveukupno četiri člana Upravnog vijeća. Sadašnjoj ravnateljci istječe mandat 30. siječnja te će Općinsko vijeće prije isteka mandata morati potvrditi novu v. d. ravnateljice Dječjeg vrtića »Zlatna ribica«, kaže predsjednik Upravnog vijeća »Zlatne ribice« Željko Linšak.


Na natječaj za ravnateljicu kostrenskog dječjeg vrtića prijavile su se Nadežda Jakšić Aldin, Sandra Krstačić i Katarina Bevandić, inače odgojiteljice u Dječjem vrtiću »Zlatna ribica« te Snježana Planinić, odgojiteljica u Dječjem vrtiću Rijeka.




Osim Željka Linška, Upravno vijeće kostrenskog vrtića čine Nataša Ivančić-Jokić i Ajša Ahel kao predstavnici imenovani od Općine Kostrena, Jerko Kovačić, predstavnik roditelja i Andrea Vičević, članica predstavnica odgojitelja i stručnih suradnika koja se izuzela od glasanja kod izbora nove ravnateljice vrtića.


Neslužbeno doznajemo da su za Nadeždu Jakšić Aldin glasali Željko Linšak i Ajša Ahel. Svi troje članovi su SDP-a, Linšak je SDP-ov vijećnik, dok je Jakšić Aldin bila SDP-ova vijećnica u prošlom sazivu kostrenskog Vijeća. Iako bi se očekivalo da kao treća predstavnica Općine Kostrena dijeli njihovo mišljenje, Nataša Ivančić-Jokić, inače zamjenica predsjednika Upravnog vijeća Dječjeg vrtića »Zlatna ribica«, svoj je glas dala jedinoj kandidatkinji koja ne dolazi iz kostrenskog vrtića, Snježani Planinić. Za buduću vršiteljicu dužnosti ravnateljice Dječjeg vrtića »Zlatna ribica« Katarinu Bevandić, koja može računati na podršku HDZ-a, glasao je Jerko Kovačić.


Razilaženja u izboru ravnateljice vrtića sugeriraju da se u kostrenskoj koaliciji NL Bolja Kostrena te SDP-a i PGS-a nisu jasno dogovorili oko obnašanja vodeće funkcije ove općinske ustanove pa će biti zanimljivo vidjeti rezultate ponovljenog natječaja koji u ovom trenutku nije jedini otvoreni natječaj za vodeće mjesto ustanove ili firme čiji je osnivač Općina Kostrena. Naime, osim natječaja za ravnatelja kostrenskog vrtića, u ovom trenutku u tijeku je i natječaj za izbor novog direktora Komunalnog društva Kostrena.