Uređenje

Pješačka zona na Trgu Riječke rezolucije: Stižu oleandri i metalne klupe

Ljiljana Hlača



Trg Riječke rezolucije, nakon što je sredinom kolovoza »očišćen« od automobila, a sve u sklopu projekta uređenja dvije reprezentativne lokacije u najužem središtu grada – Trga 128. brigade i Trga Riječke rezolucije u pješačku zonu, posljednjih dana poprima nove obrise. Nakon što je bio razbijen i djelomično izbušen beton, krajem tjedna područje je asfaltirano.


Sve je izgledalo kao da se popravljaju greške i da neće biti ništa od najavaljenog uređenja lokacije, no razlog za asfaltnu podlogu leži u činjenici što stiže pet kompleta demontažnih mrežastih klupa, kružnog oblika, koji će se pričvrstiti na tu vrstu podloge. Unutar klupa kao dio hortikulturalnog uređanja postavit će se oleanderi. Također, osigurat će se prostor za povremeno postavljanje pozornice za kulturno-društvena i zabavna događanja na trgu. Naime, kako je rečeno na samom početku radova, u skladu s razvojem grada u pravcu atraktivnog mjesta s većim brojem događanja, cilj je pješačku zonu proširiti na prostore koji mogu postati nova mjesta okupljanja i druženja.


Na ovaj tip opreme Grad Rijeka se odlučio jer će se po potrebi, za razna događanja na Trgu, ova oprema moći lakše demontirati.