KBC RIJEKA

Pacijentica na respiratoru se nalazi u sušačkoj bolnici, starija je od 60 godina

Portal Novilist.hr

Foto/Goran Kovacic/PIXSELL

Foto/Goran Kovacic/PIXSELL

Ona je u u ovom trenutku u JIL-u na Sušaku, gdje imamo odvojeni izolacijski dio gdje ćemo staviti nekoliko pacijenata na respirator, a nakon toga bismo išli u drugi centar koji je spreman, kazao je Davor Štimac



RIJEKA – Ravnatelj KBC-a Rijeka Davor Štimac dao je izjavu o trenutnoj situaciji u Rijeci vezano uz epidemiju koronavirusa.


– Situacija je u PGŽ-u stabilna, imamo 26 pozitivnih u bolnici, 25 u Klinici za infektologiju, a jedna pacijentica jer preseljena na respirator, riječ je o ženskoj osobi starijoj od 60 godina.


Njezino stanje je trenutno stabilno.




Ona je u u ovom trenutku u JIL-u na Sušaku, gdje imamo odvojeni izolacijski dio gdje ćemo staviti nekoliko pacijenata na respirator, a nakon toga bismo išli u drugi centar koji je spreman.


To je prva pacijentica na respitoru, ona je pod najboljim mogućim nadzorom i pratit ćemo njezino stanje.


Ostali su bolesnici stabilno, nelkoliko njih ima težu kliničku sliku, ostali blažu. Imamo i nekoliko bolesnika za koje čekamo nalaz jesu li pozitivni ili negativni.


Danas je 4 nova slučaja, to su epidemiološki podaci, a mi ćemo izvještavati ako netko bude primljen u bolnicu kakvo im je stanje.


Rekao bih da je ukupno stanje stabilno.


Ukupno imamo oko 360 hospitaliziranih bolesnika mimo koronavirusa što ukazuje da su liječeni najteži bolesnici, dok druge klinike imaju značajno manji broj bolesnika nego inače, kazao je Štimac.