Razvojni projekti

PGS: Nezavisni i lokalni HDZ protiv nove škole, ambulante i proširenja vrtića u Jelenju

Portal Novilist.hr

Foto PGS

Foto PGS



PGS Jelenje je danas organizirao konferenciju za medije na kojoj su obavijestili javnost o realizaciji brojnih projekta, kao i o tome da su nezavisni vijećnici i lokalni HDZ glasali protiv nove škole, ambulante, modernizacije javne rasvjete, kao i protiv proširenja dječjeg vrtića u Podhumu.


– Naši dragi Braco i Seka, odnosno Vanda Radetić Tomić i njezin brat Ervin Radetić tužili su PGS i njezine članove za članke objavljene na portalu Naše Jelenje. Naravno, osebujni brat i sestra tužbe su izgubili, a nekolicinu su i povukli jer se ishod, nakon svjedočenja, već znao, poručili su PGS-ovci.


Predsjednik PGS-a Robert Maršanić izvjesio je javnost o radu Općinskog vijeća u rujnu, kada su održane dvije radne sjednice. Kako je kazao Maršanić, sjednice su bile veoma burne i zanimljive, ponekad i tragikomične zbog nastupa kojeg su imali Nezavisna lista Radetić i HDZ na projekte koji život znače za mještane Jelenja.




– Na tim sjednicama bilo je slučajeva gdje se lupalo po stolu, gdje se prijetilo, a ispad bivšeg načelnika Ervina Radetića s izjavom “Što mi ti to možeš?”, kada je dobio opomenu zbog svog ponašanja, svakako dokazuje da je zasluženo bivši, a pokazuje i “zavidan nivo kulture”, kazao je Maršanić, dodajući kako oporba gotovo cijeli mandat pokušava opstruirati projekte i razvoj Općine Jelenje te za sve važne i veće projekte, a takvih je u ovom razdoblju gotovo desetak, glasa protiv i tako još jednom pokazuje da im nije stalo ni do mještana, ni do razvoja jelenjskog kraja, već isključivo do sitnih osobnih interesa.


Kako su naglasili u PGS-u gotovo svi najavljeni projekti u programu Nova snaga Jelenja bit će realizirani, a krikovi očaja, kažu, čuju se na Općinskom vijeću jer svaki napredak i uspjeh nove Općinske vlasti oporba gleda kao svoj neuspjeh. Dodaju: “Srećom, većina vijećnika na investicije gleda pozitivno, pa su sve važne odluke prošle”.


Nadalje, PGS se osvrnuo na sudske sporove koje su brat i sestra Radetić podigli protiv PGS-ovaca. Tužen je PGS, kao stanka te zasebno njezini članovi Robert Maršanić, Mark Kovačić te Robert Marčelja. Danas su se komentirale pravomoćne presude.


– Vanda Radetić Tomić izgubila je sudski spor protiv Marka Kovačića, a činjenica koja se provlačila kroz sporni članak bila je da je naša Vanda dobila iznos novaca gotovo kao i vatrogastvo na području općine Jelenje, a bavila se samo izdavanjem općinskog glasila, prepričao je ukratko Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje (PGS).


– Kako je dotična izgubila sudski spor, na temelju činjenica i priložene dokumentacije, Kovačić je, sada dokazano, bio u pravu kada je, s tada dostupnim podacima, izašao u javnost i raskrinkao brata i sestru te njihove namjere.


Vanda Radetić Tomić pritom je morala nadoknaditi sudske troškove Marku Kovačiću u iznosu od 5.625 kuna. Druga grupa tužbi odnosila se na članak “Ervin Radetić kadrovira u OŠ Jelenje-Dražice kao da je ’45”.


Nakon što je tužen, PGS je ipak dobio prvostupanjsku presudu, a bivši načelnik i njegovi svjedoci očito nisu mogli dokazati suprotno. Nakon što se već pretpostavljao ishod, Braco je povukao tužbu. Pritom je morao podmiriti nemale sudske troškove.


Treća grupa tužbi odnosila se na članove PGS-a i video reportažu Kanala RI u kojoj je među ostalim kazano kako su Braco i Seka tiskali općinski glasnik na što jeftinijem papiru kako bi Vanda Radetić Tomić ostavila što veći prihod.


Nakon što su održana gotovo pa “nebrojna” ročišta dotična nije mogla dokazati suprotno, pa je, navodno, sugerirana od strane njezinog, odvjetnika koji je prije radio za Općinu Jelenje, stigao prijedlog za povlačenje tužbe jer su troškovi narasli na više od 20 tisuća kuna.


Nakon što je shvatila da će tužbe izgubiti Vanda Radetić Tomić je iste povukla, ali je morala nadoknaditi sudske troškove. Uzimajući ukupnu vrijednost završenih sporova oporbena vijećnica morala je platiti više od 30 tisuća kuna, kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje (PGS), koji je dodao da su ti novci mogli biti puno kvalitetnije potrošeni.


Politički tajnik Franjo Butorac na kraju je komentirao nekolicinu natpisa i objava nezavisnih vijećnika u svojim političkim glasilima te je dodao da se u njima i sličnim platformama neistine iznose bez da se okom trepne, davajući pritom podatke o bruto plaćama načelnicima Jelenja.


– Ervin Radetić svoju je plaću, u odnosu na nekadašnjeg načelnika Branka Juretića, u startu podigao za 3.000 kn, odmah čim je preuzeo vlast, a slična praksa nalazi se i u ostalim objavama, napomenuo je Butorac te dodao kako sadašnji načelnik za svoj posao koji obavlja ima daleko manji iznos te da se reorganizacijom Općinske uprave manje troši na plaće i administraciju.