Maškarano ludilo

Ove će se djevojke u petak boriti za titulu kraljice Riječkog karnevala, poželimo im sreću

Bruna Matičić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Šest kandidatkinja izbora za kraljicu su Tajana Saršon Radaljac iz Kunpanije z Halubja - Viškovo, Sara Kauzlarić iz K.G. Simo via tamo sa Zlobina, Dora Pilepić iz K.U. Siti i pijani iz Rijeke, Sara Matošević iz K.U. Pom - F - Ri iz Rijeke, Sanja Pešćica iz Pusni odbor Spinčići i Sara Puž iz K.U. Zijat, sost, tancat i pit iz Matulja



RIJEKA – Ovog petka s početkom u 20 sati u Dvorani mladosti očekuje nas Izbor Kraljice Riječkog karnevala 2020. i primopredaja ključa Grada, najavljeno je na konferenciji za medije. Predstavljene su ovogodišnje kandidatkinje za »zlatni plašt« i titulu jubilarne 25. kraljice Riječkog karnevala te ostali karnevalski programi i fešte u ovogodišnjem karnevalskom razdoblju.


Realizator programa, Vjeko Alilović pozvao je svih na ovogodišnji Izbor Kraljice Riječkog karnevala i najavio je maškarani spektakl. Već uigrani voditeljski dvojac Josip Krmpotić i Robert Ferlin ove godine bit će »meštri od cirkusa«, jer će cijela dvorana biti u cirkuskoj atmosferi. Publiku očekuje standardno dobra zabava uz glazbu, ples, ali i scenska iznenađenja, hodače na štulama i uzbudljive cirkuske akrobacije.


Šest kandidatkinja


Alilović je predstavio i šest kandidatkinja izbora za kraljicu a to su Tajana Saršon Radaljac iz Kunpanije z Halubja – Viškovo, Sara Kauzlarić iz K.G. Simo via tamo sa Zlobina, Dora Pilepić iz K.U. Siti i pijani iz Rijeke, Sara Matošević iz K.U. Pom – F – Ri iz Rijeke, Sanja Pešćica iz Pusni odbor Spinčići i Sara Puž iz K.U. Zijat, sost, tancat i pit iz Matulja.


foto: screenshot


foto: screenshot





Ovogodišnje kandidatkinje morat će pokazati svoje poznavanje karnevalske tradicije, a titulu nove Kraljice karnevala odnijet će ona kandidatkinja koja se izdvoji znanjem, šarmom, duhovitošću, glazbenim i plesnim umijećem. Nakon proglašenja nove kraljice čuvar ključa, gradonačelnik Vojko Obersnel predat će ključeve grada Meštru Toniju i maškarama, a maškare će preuzeti vlast nad gradom u svoje ruke.


Dobra zabava je zagarantirana. Ulaznice su već u prodaji i mogu se kupiti u Turističkom informativnom centru na Korzu po cijeni od 30 kuna, a bit će ih moguće kupiti i ispred Dvorane mladosti, dva sata prije početka programa.


Voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke Ines Boban-Štiglić istaknula je kako su brojni maškarani programi Riječkog karnevala već počeli i ukratko je predstavila ostala događanja ovogodišnjeg Riječkog karnevala. Karnevalska udruga Prijatelji-Amici, koja ove godine obilježava dvadesetu obljetnicu djelovanja, otvorila je i postavila izložbu koja se može pogledati u prostorijama Mjesnog odbora Podvežica, a najavili su i brojne radionice.



U sklopu karnevala u riječkom HNK Ivana pl. Zajca od 15. siječnja do kraja karnevalskog perioda moći će se pogledati brojne predstave i koncerti. U petak, 17. siječnja službeni će početak karnevala označiti i dizanje pusta koje će se dogoditi u 18 sati ispred Doma Pašac, ispred Doma kulture Pehlin i ispred Doma Zamet.


Već tradicionalni maškarani i pusni tanci svakog petka održavat će se u Pašcu te svake subote Pusni tanci va Zamete. Boban-Štiglić najavila je i humanitarnu 8. Noć krinolina u organizaciji KU Veseli oldtimeri i Arhipelag d.o.o., koja će se održati 8. veljače na Botelu Marina, ali i dječje maškarice koje će se od 26. siječnja održavati svake nedjelje.


Uz navedene, bogati program Dani smijeha u Karnevalu odvijati će se u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Za kraj, Boban-Štiglić pozvala je svih da prate raznovrsni program Riječkog karnevala na mrežnim stranicama, pronađu nešto za sebe i zabave se u najveselijem »petom godišnjem dobu«.


Navijanje


Meštar Toni i aktualna kraljica Riječkog karnevala Nikol Marelja Bošnjak zaželjeli su sreću svim kandidatkinjama i pozvali zainteresirane da dođu u petak u Dvoranu mladosti i da podrže i navijaju za svoju miljenicu.



Konferenciji je prisustvovao i predstavnik pokrovitelja Boris Sklobar iz Renault Adria PA, koji je Meštru predao ključeve službenog vozila karnevala.


Meštar Toni sada može obavljati sve maškarane dužnosti, a ustoličenjem nove Kraljice Riječkog karnevala, preuzimanjem ključa Grada i tradicionalnim dizanjem Pusta ovogodišnje maškarano ludilo može započeti.