Dobra zabava

Od relija i bordanja do plesa: Riječki karneval poprima sportsku dimenziju

Ljiljana Hlača

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin

Bit će tu Carnival DJ Session, već 18. po redu Maškarani auto-rally Pariz-Bakar te i Carnival Snowboard Session, naravno u nedjelju i tradicionalni Maškarani Pehlin



RIJEKA Riječki karneval ovog vikenda poprimit će sportsko-glazbenu dimenziju. Naime, ove subote, 24. veljače, na programu su Carnival Snowboard Session, Maškarani auto-rally Pariz – Bakar te jedan glazbeni »šušur« – Carnival DJ Session 2019 – najavili su jučer na konferenciji za novinare organizatori ovih događaja Snowboard klub Nine, Turistička zajednica grada Rijeke i Autoklub Rijeka.


Mala školica


Jedanaesti Carnival Snowboard Session održat će se na Gatu Karoline Riječke s počekom u 14 sati, gdje će dvadesetak snowboardera iz Europe pokazati svoje vratolomije na posebno pripremljenoj stazi. Podsjetimo, Carnival Snowboard Session od 2008. godine dio je Riječkog karnevala te je natjecateljskog karaktera. Najbolje bordere čekaju novčane nagrade u iznosu od 800 eura za prvo mjesto, 300 eura za drugo i 100 eura za treće mjesto. Novost je da ove godine sudjeluju i žene, a sa željom da populariziraju ovu vrstu sporta, za klince je pripremljena »mala školica bordanja« koja je besplatna i za koju nije potrebno imati opremu. Sve je osigurano.


Zasigurno ne treba previše predstavljati Maškarani auto-rally Pariz-Bakar koji se održava po 28 put. Kako je naglasio Tomislav Šepić iz Autokluba Rijeka, ruta vožnje ostala je ista: kreće se s Krimeje (Ulica Krimeja) s početkom u 10.05 sati, zatim se ide put Korza, onda prema Kostreni i Bakru, gdje će se podijeliti nagrade.




Rally se vozi prema Posebnom pravilniku oslanjajući se na sportska pravila Hrvatskog auto karting saveza. Sastoji se od vožnje po zadanom putu, ali i posebnih ispita spretnosti: vožnjom među čunjevima na poligonu. Specifičnost ovog autorelija je što su svi sudionici, njihova vozila, kao i suci maskirani, pokazujući na taj način svoju maštovitost i kreativnost.


Vrti se vrtuljak


Ines Boban Štiglić iz Turističke zajednice Grada Rijeke jučer je najavila Maškarani Pehlin koji će se održati u nedjelju, 24. veljače s početkom u 11 sati, zatim kazališni vrtuljak u HNK Ivana pl. Zajca koji se održava do 2. ožujka te Carnival DJ Session – jedan od najatraktivnijih događanja Riječkog karnevala, a podrazumijeva cjelonoćnu maškaranu zabavu uz elektronsku glazbu u prostorijama Ex port Delte i slobodan ulaz.