Akcija Zajednice tehničke kulture

OŠ Dolac bila je domaćin Dana tehničke kulture

Andrej Petrak

S prezentacije u OŠ Dolac / Snimio Ivica TOMIĆ

S prezentacije u OŠ Dolac / Snimio Ivica TOMIĆ

U OŠ Dolac In klub inovatora predstavio je platformu Arduino i svoju školu lemljenja, u koju su se uključili učenici Elektroindustrijske i obrtničke škole, budući mehanotroničari, a ujedno članovi In kluba inovatora



RIJEKA  OŠ Dolac ugostila je manifestaciju Dani tehničke kulture u riječkim osnovnim školama, koju Zajednica tehničke kulture Rijeke provodi već šestu godinu zaredom, u suradnji sa svojim članicama.


U OŠ Dolac In klub inovatora predstavio je platformu Arduino i svoju školu lemljenja, u koju su se uključili učenici Elektroindustrijske i obrtničke škole, budući mehanotroničari, a ujedno članovi In kluba inovatora.


Društvo za športski ribolov na moru 3. maj prezentirao je školu ribolova, a Tehnički centar mladih pri ZTK Rijeka školu učenja i printanja 3D modela na 3D printeru, što se odvija u njihovoj modelarskoj radionici.




Dom mladih ove se godine po prvi put, kao članica ZTK Rijeka, uključio u Dane tehničke kulture u riječkim školama, prezentirajući svoju radionicu robotike.


Zajednica tehničke kulture Rijeka već priprema Dan tehničke kulture na Korzu, što će biti održan 4. svibnja na glavnoj riječkoj šetnici, gdje će brojne članice odraditi atraktivan i dinamičan prikaz svojih cjelogodišnjih aktivnosti.


Svi zainteresirani učenici i srednjoškolci dobit će priliku aktivno uključiti se u niz radionica koje će se odvijati ondje tijekom dana.