Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. siječnja 2020.
Zanimljiva razglednica

OPASNOST NA ŠKURINJAMA U gradu koji teče, betonski zid koji - visi

Foto Vedran Karuza
Foto Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 20. lipanj 2018. u 8:37 2018-06-20T08:37:28+02:00

RIJEKA U redakciju našeg lista stigla je jedna zanimljiva razglednica s porukom: »U gradu koji teče zid koji visi! Komično?« Na razglednici je fotografija koja prikazuje ogradni betonski zid koji, da se ne bi urušio, drže drvene grede. Tu je i žutim slovima ispisan pozdrav »Greetings from Škurinje« – Pozdravi sa Škurinja.

Zahvaljujemo se pošiljatelju na ovoj zanimljivoj pošiljci te molimo još takvih razglednica. Lijepo je kada građani ukazuju na komunalne probleme. Dodatne informacije zatražili smo od MO Škurinje.

U MO Škurinje nam vele da se zid nalazi uz šetnicu koja je između Ulica Save Jugo Bujkove i Milana Rustanbega i da nam je »kartolina« poslana u okviru projekta »Dani susjedstva«, čiji je cilj povezivanje kvartovske zajednice. Navode da zid »visi« najmanje dvije godine i da se nije »poravnao« zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Zid je u vlasništvu države i zato ga Grad Rijeka ne može trajno obnoviti.

To nam potvrđuju i u Gradu Rijeci koji su postavili grede i ogradili prostor, kao privremenu mjeru, jer je sve to opasno. Naime, šetnica je vrlo prometna, a vrlo blizu je i dječji park. Izrađeno je projektno rješenje hitnih mjera i projektno rješenje potpune sanacije zida s procjenama troškova. U više navrata problem je Grad Rijeka prijavljivao nadležnim institucijama, odnosno građevinskoj inspekciji, ali – ništa. (Lj. H.) Sve stoji. Valjda se zid mora cijeli urušiti i po mogućnosti povući temelje zgrade koja je odmah iznad njega da bi se ovaj problem počeo rješavati. Žalosno.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.