Politički konsenzus

Novo vijeće MO želi bolju kvalitetu života na Drenovi. Evo što sve planiraju

Damir Cupać

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Novim Vijećem Mjesnog odbora predsjedat će Saša Jurešić (SDP), zamjenica predsjednika je Korina Bralić (MOST), a članice i članovi su Ivan Oškera (SDP), Zorka Ćoso (HNS), Senka Majerhold (HDZ), Valter Štefan (HDZ) i Jasna Baraba (Lista RI)



RIJEKA Mjesni odbor Drenova površine je 702,17 hektara i ima 7.624 stanovnika, što je za hrvatske standarde veća općina ili manji grad. Novim Vijećem Mjesnog odbora predsjedat će Saša Jurešić (SDP), zamjenica predsjednika je Korina Bralić (MOST), a članice i članovi su Ivan Oškera (SDP), Zorka Ćoso (HNS), Senka Majerhold (HDZ), Valter Štefan (HDZ) i Jasna Baraba (Lista RI).


– Kako novi saziv VMO Drenova čine mahom novi ljudi, evidentno je da većina članova smatra kako je potreban dodatni iskorak u provođenju aktivnosti u smislu razvoja MO-a, odnosno povećanja kvalitete življenja na području cijele Drenove. Pod time ne mislim isključivo na provođenje i realizaciju Plana raspodjele sredstava za komunalne prioritete, već i Programe VMO-a Drenova koji imaju veliku ulogu u integraciji zajednice.


Zato smatram da osobitu pažnju treba posvetiti realizaciji Programa VMO-a Drenova, koji u 2019. godini pokriva niz područja – kulturu, humanitarne programe, ekološke akcije, izlaženje Drenovskog lista, obilježavanje dana Drenove i doček sv. Nikole. Temelji tih programa postavljeni su u prethodnom razdoblju, a na nama je da radimo na poboljšanju provedbe i nadogradnje s novim sadržajima, u čemu zajedno s članovima VMO Drenova sudjeluje niz pojedinaca – entuzijasta, sportskih i kulturnih kolektiva, udruga s područja Drenove te svima zahvaljujem na dosadašnjem doprinosu i veselim se budućoj suradnji, navodi predsjednik Vijeća MO-a Drenova Saša Jurešić.




On dodaje da je teško bilo koga izdvajati jer svatko na svoj način daje svoj maksimalni doprinos u okvirima svojih mogućnosti, ali je istaknuo Christiana Grailacha, kojem je u ime VMO-a Drenova zahvalio na osebujnom doprinosu u razvoju ugleda i značenja Drenove.


– On je dugogodišnji suradnik MO-a Drenova koji svojim člancima, pjesmama, fotografijama, povijesnim činjenicama mjesta Drenove te prepoznatljivom emocijom dopire do svih nas kao autor biltena – Drenovski list, naglasio je Jurešić. Vijeće je odredilo konsenzusom ciljeve i smjernice za četverogodišnji mandat.

– Nastojat ćemo u aktivnijoj komunikaciji s mještanima Drenove osluškivati njihove potrebe, detektirati eventualne poteškoće i iznaći rješenja. Bitno nam je povećati razinu informiranosti građana o aktivnostima i radu VMO-a Drenova, osigurati ravnomjerno ulaganje i realizaciju komunalnih prioriteta na području cijelog MO-a Drenova koji uključuje i Gornju i Donju Drenovu. Očekuje nas dodatni angažman u osmišljavanju i provedbi aktivnosti na poboljšanju uvjeta za zaštitu djece, mladeži i starijih osoba, rad na promicanju prepoznatljivosti identiteta Drenove i njezinih običaja.


Moram naglasiti da je Grad Rijeka prepoznao rad MO-a Drenova i potrebe stanovnika Drenove, što je potvrdio i nikad većim proračunom Plana raspodjele sredstava za komunalne prioritete koji za 2019. godinu iznosi oko 1,2 milijuna kuna, izjavio je Jurešić.


– Budući da će u sljedećem periodu VMO Drenova, između ostalog, raditi i na prijedlogu Plana raspodjele sredstava za komunalne prioritete za 2020. godinu, koristim priliku da pozovem stanovnike Drenove ako imaju prijedloge ili upite da nam se obrate, a to mogu učiniti pisanim putem ili usmeno na: MO Drenova – Cvetkov trg 1, Tel: 255-275; e-mail: [email protected], zaključio je Jurešić.