U subotu

Novac sakupljen na Gospodarskim igrama ići će za obnovu košarkaškog igrališta na Zametu

Biljana Savić

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin



RIJEKA U subotu, 11. svibnja u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva na igralištu Košarkaškog kluba Zamet bit će održane druge po redu Gospodarske igre za obnovu košarkaškog igrališta na Zametu. Na Gospodarskim igrama sudjeluju gospodarski subjekti koji su uplatom kotizacije oko 5 tisuća kuna podržali projekt obnove zametskog košarkaškog igrališta, a u subotu će se radnici tih tvrtki okušati u četiri dispcipline – stolnom tenisu, badmintonu, boćanju i košarci »tri na tri«. Bit će to svojevrsni team building. Gospodarskim igrama odazvali su se naftna kompanija INA, Kimi Commerce, Autoklub Rijeka, Kaltenberg, Johnson.hr, Dezinsekcija Rijeka, Elcon Geraetebau te Elektromont Rijeka.


– Svoju košarkašku karijeru započeo sam upravo na ovom igralištu, a na njemu su trenirali i mnogi poznati sportaši, poput olimpijca Aramisa Naglića. Zato sam osjećao moralnu obavezu za obnovom ovog igrališta, želio sam na neki način vratiti dug zajednici – kazao je Milan Vukajlović, trener Košarkaškog kluba Zamet. Gospodarske igre organizira Košarkaški klub Zamet s ciljem nastavka uređenja vanjskog košarkaškog igrališta Kluba.


Inače, sredstvima gradskog proračuna u 2018. godini postavljena je četveroslojna sportska akrilna podloga i novi koševi s nosačima. Volonterskim radom i donacijama fizičkih i pravnih osoba sufinanciran je ostatak radova postavljanja akrilne podloge, nabava pleksiglas ploča s obručima te provedena akcija čišćenja igrališta.




– Cilj projekta ove godine je urediti okoliš novoobnovljenog košarkaškog terena, a za potpunu funkcionalnost igrališta potrebno je postavljanje montažnih tribina sa 70-ak mjesta na sjevernoj strani igrališta, dvije klupice na južnoj strani igrališta te dva koša za otpad. Ovogodišnji projekt već je započeo iscrtavanjem grafita. Prema ideji Dina Bašića, trinaestogodišnjeg učenika Osnovne škole Zamet, mladi umjetnici Mislav Lešić i Emanuela Lekić učinili su košarkaško igralište vizualno atraktivnijim – kazao je Vukajlović.


Dragica Fadljević, ravnateljica Direkcije za mjesnu samoupravu, istaknula je kako je u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva Grad Rijeka u 2018. godini osigurao 40 tisuća kuna, a u ovoj 22.500 kuna za obnovu košarkaškog igrališta.


Na ovom igralištu uskoro će se održati i sportski susreti mjesnih odbora Grada Rijeke, a Veljko Karabaić iz Zajednice sportova PGŽ-a, koja također podupire projekt uređenja igrališta, izrazio je nadu da će gospodarske igre podići i na županijsku razinu, kao jedan od vidova podupiranja rekreacije na području Primorsko-goranske županije.