Nije svima sjelo

Neki vozači još ne poznaju nove pješačke zone: Za parkiranje na Trgu riječke rezolucije – kazne

Ljiljana Hlača

U prostor pješačke zone smiju ući isključivo servisna i interventna vozila te vozila s posebnom dozvolom

U prostor pješačke zone smiju ući isključivo servisna i interventna vozila te vozila s posebnom dozvolom

Do kraja godine bit će postavljena rampa kod hotela Bonavia koja će propuštati samo vozila hotela



RIJEKA – Nije svima baš sjelo to da su Trg Riječke rezolucije i Trg 128. brigade postale pješačke zone. Tu i tamo netko se uspije provući i parkirati vozilo, a nije dostava. Konkretno, od rujna pa do danas, otkad je primjerice Trg Riječke rezolucije prestao biti parkiralište, izdano je sedam kazni.


Nisu svete ni ostale pješačke zone – primjerice Korzo kao ni zatvoreni dijelovi staroga grada. Tako je od početka godine pa do danas izdano čak 165 kazni, dok je u 65 slučajeva intervenirao pauk.


– U prostor pješačke zone smiju ući isključivo servisna i interventna vozila te vozila s posebnom dozvolom koju, u slučaju potrebe za tim, izdaje Odjel za komunalni sustav Grada Rijeke. Sve ostalo su prometni prekršaji i redovito se kažnjavaju, odgovara nam prometno redarstvo.




– Nadalje, zbog dinamike raznih događanja u samom centru Rijeke i na riječkom Korzu povremeno je potrebno osigurati prolaz u pješačku zonu vozilima koja za to imaju dozvolu. Stoga se moraju i privremeno ukloniti barijere što pojedinci iskoriste za nedozvoljeni ulazak. Naravno, u tom slučaju riječ je o svjesnom prekršaju vozača jer su upozorenja o zabrani prometa jasno istaknuta, dalje je istaknuto.


Inače, kod hotela Bonavia uskoro će biti postavljena rampa preko koje će se propuštati samo vozila hotela. Postavljanje te rampe očekuje se do najkasnije kraja godine.