45 stipendista

Nagrada za uspjehe: Bakarskim srednjoškolcima i studentima 300 tisuća kuna

Sanja Gašpert

Na ponos roditeljima i svom gradu

Na ponos roditeljima i svom gradu

Učenici će ove godine mjesečno primati 500, a studenti 750 kuna, dok će učenici i studenti čije su obitelji korisnici socijalnog programa primati 600, odnosno 800 kuna, što je 25 posto više u odnosu na prošlu godinu



BAKAR – Bakarskim srednjoškolcima i studentima »podijeljeno« je 300 tisuća kuna, koliko je iz proračuna Grada Bakra osigurano za ovogodišnje stipendiste, njih čak 45. Ugovori o stipendiranju između Grada Bakra i dvadeset učenika srednjih škola te 25 studenta svečano su potpisani u Domu kulture Matija Mažić u Bakru.


– Odlučili smo povećati stipendije. To je dar Grada Bakra, nagrada za vaše uspjehe i ostvarene rezultate. Željeli smo vam odati priznanje za sav trud i zalaganje koje ste uložili u svoje školovanje. Pozivam vas da i dalje budete primjer vašim kolegama i ponos svojim roditeljima i svom Gradu, poručio je okupljenim stipendistima bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić.


Učenici će ove godine mjesečno primati 500, a studenti 750 kuna, dok će učenici i studenti čije su obitelji korisnici socijalnog programa primati 600, odnosno 800 kuna, što je 25 posto više u odnosu na prošlu godinu. Ovogodišnji stipendisti, učenici srednjih škola su Tin Pavletić, Patrik Malešević, Dora Pribanić, Nataša Radešić, Bruno Vladislović, Karlo Musinov, Ema Ružić, Erika Jokić, Frano Budimir, Ema Talan, Martina Grubišić, Mario Ružić, Anamarija Matijević, Petar Božović, Sanjin Anić, Martina Vidović, Ivan Cuculić, Daria Ljevar, Ivan Čavlović i Matija Vidan. Studenti stipendisti su Ana Pavletić, Marko Ruskaj, Margareta Širola, Anamarija Ugljar, Marko Lužaić, Andrea Petrovski, Ana-Marija Viljušić, Paola Vukonić, Mia Dragičević, Enida Smajlović, Marko Sišul, Lovro Bonefačić, Marina Bistričić, Karlo Blažina, Sara Marohnić, Helena Mičetić, Mila Stazić, Marijeta Tićak, Mirna Relić, Karmela Adžić, Anton Vladislović, Mauro Mičetić, Marina Bulić, Valentina Tigani i Toni Sobol.




Stipendiranje učenika i studenata samo je dio gradskih ulaganja u mlade, kojima Grad iz godine u godinu pridaje posebnu pažnju. Trenutačno je na području grada Bakra u tijeku proširenje dječjeg vrtića na Škrljevu, čime će se kapaciteti povećati za dvadeset djece. Grad financira troškove plaća šest učiteljica u produženom boravku, pa je za pohvaliti kako na području grada postoji šest skupina produženog boravka i to u matičnoj školi u Bakru i na Hreljinu, Škrljevu dvije skupine, Krasici i Kukuljanovu, za što se izdvaja pola milijuna kuna godišnje.


Grad Bakar financira i besplatne radne bilježnice, školski pribor za prvašiće te pedijatra i logopeda. Značajne su investicije i u gospodarstvo, jer je cilj da mlade osobe na svom prostoru što lakše pronađu posao.