Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1n
Sutra: 3° 3° 1n
21. siječnja 2020.
Misa u katedrali sv. Vida

foto Nadbiskup Devčić: Poželimo da se Rijeka dobro pripremi za EPK 2020.

Snimio Silvano JEŽINA
Snimio Silvano JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 25. prosinac 2017. u 15:20 2017-12-25T15:20:00+01:00

Čestitajući Božić, nadbiskup je zahvalio svima i poželio da se Rijeka dobro pripremi za Europsku prijestolnicu kulture 2020. te »da se tom prigodom o našoj domovini puno ljepoga čuje i spozna.«

RIJEKA Riječki nadbiskup Ivan Devčić pozvao je vjernike u propovijedi na božićnoj misi u katedrali sv. Vida da svetu radost Božića i novorođenoga Isusa požele jedni drugima i donesu je svima ožalošćenima, bolesnima i siromašnima.

Devčić je pozvao sve vjernike da u božićnoj noći i s anđelima navješćuju, javljaju blagovijest o rođenju Krista Gospodina, veliku radost za sav narod.

Čestitajući Božić, nadbiskup je zahvalio svima i poželio da se Rijeka dobro pripremi za Europsku prijestolnicu kulture 2020. te »da se tom prigodom o našoj domovini puno lijepoga čuje i spozna.«

RI2512SJ02
Božićna misa u katedrali sv. Vida / Snimio Silvano JEŽINA

Rektor katedrale sv. Vida Matija Matičić naglasio je na kraju mise da je bit Božića u pomaganju, biti tu za čovjeka i sjetiti se potrebitih i usamljenih. Kako je rekao, ove godine, na ručku i na misi u riječkoj prvostolnici ugošćena je nekolicina izbjeglica iz Afganistana, u sklopu projekta Isusovačke službe za izbjeglice. Pozvao je nazočne da za sljedeće blagdane otvore svoja vrata, nekoga ugoste i pomognu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.