Želja prodavača i kupaca

Na riječkoj placi konačno postavljen dugoiščekivani bankomat

Slavica Kleva

Foto Slavica Kleva

Foto Slavica Kleva



Baš kad smo namjeravali pisati o težnji prodavača, ali i kupaca da se na placi instaliraju bankomati, eto ga! Osvanuo jučer bankomat Erste banke na početku Ulice Vatroslava Lisinskog, uz bok prvog paviljona, nadomak pothodnika.


Premda je vrijeme kišno, ono nije omelo dvojicu radnika koji su prionuli montaži unutarnjeg mehanizma i koliko već danas moguće je da će biti u funkciji. Dobar potez jer su prodavači, ali i kupci, dugo vremena negodovali, željeli su imati mogućnost podizanja gotovine baš na placi.


Nakon dužeg olujnog juga, kada ni ribari nisu išli na more, jučer ribarnica obogaćena svježim sredelicama, papalinama i inćunima. Srdele i papaline po 10, inćuni po 30 kuna, a bilo je i svježih plavčića po 20 kuna. Škombri, kaže prodavačica naši, imali su cijenu od 50 kuna, skuša je po 60 kuna.




U drugom paviljonu bogata ponuda mesa i mesnih proizvoda.


– Da, da, cijenu kobasica nismo mjenjali, ista je kao i prošle godine, po 50 kuna, samo smo mi stariji, dobacuje nam mesar Smojver koji ima i dimljena škinka po 40 kuna. Na drugom štandu izvrsna ponuda suhih koljenica po 40 kuna, dimljenih špic rebara po 40, dalmatinske pancete po 75 kuna.


Izbor teletine također odličan, but po 109 kuna, teleća lopatica po 95 kuna, kare po 89, koljenica po 43 kune, a teleća prsa su po 58 kuna. Raduju se mesari nadolazećim blagdanima jer to je vrijeme u kojem mogu nešto više raditi i zaraditi, a pripreme i narudžbe svježeg mesa su krenule.


Na vanjskim štandovima ponuda zelenog povrća, s obzirom na vrijeme, zadovoljavajuća. Dalmatinska brokula po 16 kuna, domaća broskva po 12 kuna. Ima blitve po 12 i špinata po 18 kuna, dok su tikvice i balancane po 12 kuna. Domaći kaki na nekoliko mjesta po 12 kuna, onaj uvozni nešto skuplji.