Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
27. siječnja 2020.
Kuća Belice

Na kraju svakog razgleda - dec belice. Otvoren muzej posvećen znamenitom vinu

Foto: Edi Prodan
Foto: Edi Prodan
Autor:
Objavljeno: 19. srpanj 2019. u 10:16 2019-07-19T10:16:38+02:00

KASTAV - Jučer točno u 17 sati s radom je započeo zavičajni muzej Kuća Belice čiji je postav posvećen značaju vinogradarstva i vinarstva u povijesti Kastavštine i samoga grada Kastva, s posebnim naglaskom na kupaž belice, kao žive kulturne baštine ovoga kraja.

U njemu će raditi dvoje simpatičnih studenata, Tamara Ilić i Marko Rubinić, dok se taj jedinstveni muzej nalazi na adresi Vincenta iz Kastva 2, u najstarijem predjelu kastavske gradske jezgre, odmah nakon ulaska u grad, u jednoj od kuća u kojoj je nekada bila bačvarija.

3720248

U dvorištu, u kojem se ljeti organiziraju zanimljiva kulturna događanja, očuvana je škalnica, namakalo za duge, oblikovane daščice od kojih su se izrađivale bačve i druge drvene posude kakve su se nekada koristile u svakodnevnom životu. Po završenom razgledu, u prizemnom prostoru nekadašnje Vikotove bačvarije posjetitelji će biti počašćeni - kastavskom belicom.

Radno vrijeme, od četvrtka do nedjelje, bit će od 17 do 21 sat, a za grupe veće od deset ljudi moguća je najava na telefon 091 6227 921, kao i njegovo otvaranje u nekom drugom terminu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze