Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. prosinca 2019.
Podijeljene potvrde

Na Akademiji primijenjenih umjetnosti otvorena izložba polaznika Sveučilišta za 3. dob

Foto UNIRI
Foto UNIRI
Autor:
Objavljeno: 16. svibanj 2019. u 10:36 2019-05-16T10:36:12+02:00

RIJEKA Na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, otvorena je izložba radova polaznika i polaznica umjetničkih radionica u organizaciji Sveučilišta za 3. dob.

Potvrde o pohađanju dodijeljene su polaznicama i polaznicima, njih ukupno 37 pohađalo je radionice Fotografije, Početnog i Naprednog slikarstva te Akvarela. Radionice su, osim Naprednog slikarstva, bile namijenjene svim zainteresiranima, starijim od 55 godina bez obzira na dosadašnje iskustvo u umjetničkom izražavanju.

Radom u manjim grupama ostvario se mentorski pristup, a kreativni je rad pod vodstvom Petre Mrše, Ivana Vranjića, Mirne Kutleše i Radovana Kunića s Akademije primijenjenih umjetnosti, rezultirao izložbom.

Na katedri za slikarstvo Akademije primijenjenih umjetnosti izložbu je moguće razgledati do sljedeće srijede, 22. svibnja, od 8 do 15 sati.

Ovogodišnji će proljetni ciklus Sveučilišta za 3. dob završiti predavanjima Povijesni svibanj – pomoćne povijesne znanosti, a jesenji ciklus predavanja započinje u listopadu.

Podsjetimo, u programu Sveučilišta za treću dob, kojega uz podršku Grada Rijeke provodi Sveučilište u Rijeci, dosad je sudjelovalo preko 900 polaznica i polaznika, a riječ je o neformalnom obrazovanju namijenjenom starijima od 55 godina, sa završenom srednjom školom i više. Zainteresirani za program Sveučilišta za 3. dob mogu se javiti e-mailom na 3dob@uniri.hr.

UNIRI_radovi

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.