Zamjenik riječkog gradonačelnika

NIKOLA IVANIŠ Vera Begić Blečić lani je dobila drugu šansu, ali pročelnica očito ima problem

Tihana Tomičić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Suspenzija je dovoljna jer ona sada de facto znači i smjenu. Nijedna druga opcija ne dolazi u obzir, sve drugo bilo bi neukusno i neetično, kaže Nikola Ivaniš



RIJEKA I u PGS-u misle da je pri prvom incidentu Vere Begić Blečić, kad je lani pobjegla s mjesta prometne nesreće, trebalo oštrije reagirati:


– To što se dogodilo, strašna je tragedija, tim veća zbog okolnosti u kojima se dogodila. Prošle godine, pri prvom incidentu, ja sam imao nešto radikalniji stav oko toga kako sankcionirati pročelnicu, ali evo tada je odlučeno da joj treba dati drugu šansu zbog njenih godina, mladosti, neiskustva, jer tadašnja nesreća nije imala tragične posljedice.


Nažalost, pročelnica nije shvatila poruku i očito je da ima problem. A što se sankcija sada tiče, suspenzija je dovoljna jer ona sada de facto znači i smjenu. Nijedna druga opcija ne dolazi u obzir, sve drugo bilo bi neukusno i neetično, rekao nam je PGS-ov Nikola Ivaniš, koji je ujedno i zamjenik gradonačelnika Rijeke.


No, na pitanje hoće li ovo ostaviti političke posljedice na rad izvršne vlasti i rejting stranka u Rijeci, Ivaniš misli da ne:




– Nečiji osobni poroci su jedno, a rad stranaka drugo, smatra Ivaniš.


Dok riječkom gradonačelniku ponašanje njegove pročelnice prije godinu dana nije predstavljalo nikakav problem, zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš još u lipnju 2017. godine nije imao dvojbi.


– Apsolutno svaki odlazak s mjesta prometne nesreće, bez da se pričekaju službene osobe, nije u redu. Što je bio motiv za takvo ponašanje, mogu samo nagađati, rekao je tada Ivaniš, dodavši da je sreća što nitko nije stradao.