Kastavska udruga

Miljenko Host izabran za novog predsjednika ‘Belice’

Edi Prodan

Zahvaljujem svom prethodniku koji je svojim nesebičnim angažmanom napravio jako mnogo za našu Udrugu, za razvoj vinarstva, ali i vinogradarstva na našem području. Ono što slijedi u mojem mandatu nastavak je takvog razmišljanja i rada, rekao je Host



KASTAV  S velikim žaljenjem što zbog nenadanog odlaska u bolnicu Radenko Srdoč skupštini nije mogao prisustvovati, ali i s jednako tako znakovitom aklamacijom na prijedlog da postane počasnim predsjednikom, započela je Izborna skupština kastavske Udruge ljubitelja ruž, grozja i vina Belica.


U slučaju Srdoča, riječ je dakako o dugogodišnjem predsjedniku Belice kojeg je kasno u subotu, u vijećnici Grada Kastva naslijedio novoizabrani Miljenko Host.


Riječ je o jednako uglednom Kastavcu, čovjeku koji je također u Belici od prvog dana tako da ne čudi kako je i njegov izbor bio – jednoglasan. Skupštini je naime od stotinjak članova prisustvovalo njih 62, a kako se moglo čuti, Belica nastavlja putem koji je prije dva desetljeća dogovoren. 




– Zahvaljujem svom prethodniku koji je svojim nesebičnim angažmanom napravio jako mnogo za našu Udrugu, za razvoj vinarstva, ali i vinogradarstva na našem području. Ono što slijedi u mojem mandatu nastavak je takvog razmišljanja i rada, a posebno se veselimo da će se u svibnju otvoriti Kuća Kastavske belice koja će osim muzejskog imati  i čitav niz drugih sadržaja namijenjenih vinu – od njegove prezentacije, kušaonice do stručnih skupova, naglasio je  Host.