Stopostotna potpora

Milijun kuna osigurano za nove investicije u vodoopskrbi u Viškovu, evo što će se graditi

Biljana Savić

Foto Screenshot

Foto Screenshot



VIŠKOVO – Za izgradnju vodovodnog ogranka Ronjgi koji je financirala Općina Viškovo u suradnji s Komunalnim društvom Vodovod i kanalizacija, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ViK-u je dodijelila 1.082.446,05 kuna, što predstavlja stopostotni intenzitet potpore.


Naime, vodovodni ogranak Ronjgi prijavljen je za ostvarivanje bespovratne potpore na natječaj za provedbu mjere iz ruralnog razvoja Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Podsjetimo da je vodovodni ogranak Ronjgi u dužini od 630 metara izveden je u rujnu prošle godine.


– Odlukom o dodjeli bespovratne potpore Općini Viškovo, koja sredstva iz naknade za razvoj čuva na posebnom računu ViK-a, oslobodit će se više od milijun kuna za nove investicije u izgradnji vodoopskrbe i hidrantske mreže. Prema novom okvirnom sporazumu s ViK-om, za što se priprema natječaj koji bi trebao biti ugovoren u prvom kvartalu ove godine, Općina Viškovo planira izgradnju desetak novih vodovodnih ogranaka.




To je više od 2 kilometra nove vodovodne mreže koja bi se trebali realizirati tijekom sljedeće dvije godine. Time će Općina Viškovo nastaviti s praksom kontinuirane gradnje vodoopskrbe i hidrantske mreže kao jednim od najvažnijih projekata koji se provodi na području Općine, kaže načelnica Viškova Sanja Udović i ističe da se sustav vodoopskrbe razvija u svim naseljima na području cijele općine te da je cilj dugoročno osigurati dovoljne količine vode namijenjene za potrošnju i protupožarnu zaštitu naselja i ravnomjerni razvoj komunalnog standarda na području cijele općine.


Višegodišnjim ulaganjima, kaže Udović, osiguran je kontinuitet vodoopskrbe te su stvoreni preduvjeti za daljnji razvoj sustava javne vodoopskrbe.