'Igram, uživam' u Viškovu

Memorijalni turnir Vladimir Jardas okupio 200 malih nogometaša

Andrej Petrak

Snimio Andrej PETRAK

Snimio Andrej PETRAK

Medalje za sve sudionike i nagrade za one najuspješnije podijelili su načelnica Viškova Sanja Udović, tajnik Županijskog nogometnog saveza Ivan Peraić, voditelj škole nogometa NK Halubjan Marko Miletić i predsjednik NK Halubjan Branko Vrljić



VIŠKOVO  Memorijalni turnir Vladimir Jardas Nogometnog kluba Halubjan okupio je oko dvjesto djece na igralištu Brnasi u Viškovu. Igralo je ukupno 16 ekipa, po njih osam u konkurenciji dječaja 2007. godišta (U-11) te u konkurenciji dječaka i djevojčica 2008. godišta i mlađih. Službeni je moto turnira, koji NK Halubjan iz Viškova po drugi put organizira u ovakvom formatu, »Igram, uživam«.Na turniru su uz domaćina sudjelovali portski prijatelji NK Halubjan  iz NK Rijeka, NK Orijent, NK Opatija, NK Grobničan, NK Klana, ŠN 1.gol, ŠN Toretta i ŽNK Rijeka.Medalje za sve sudionike i nagrade za one najuspješnije podijelili su načelnica Viškova Sanja Udović, tajnik Županijskog nogometnog saveza Ivan Peraić, voditelj škole nogometa NK Halubjan Marko Miletić i predsjednik NK Halubjan Branko Vrljić.


– Ove godine napravili smo značajan iskorak u organizaciji obzirom da smo u odnosu na prošlogodišnjih osam, ove godine pozvali 16 ekipa. Po uzoru na lanjski turnir pokušali smo ponuditi nešto drugačije, drugo poimanje turnirskog natjecanja u uvjetima koji su za djecu znatno podobniji, osobito za njihov razvoj.  U potpunosti smo izbacili dodjeljivanje pehara obzirom da smatramo da je u toj dobi dosta nevažno koji je osvojio prvo, drugo ili treće mjesto, a i da u što je moguće većoj mjeri smanjimo pritisak rezultata koji u toj dobi sputava izvedbu djeteta. Također, odustali smo i od dodjele zlatnih, srebrnih i brončanih medalja te smo svim sudionicima po završenom turniru dodijelili jednaku nagradu za uloženi trud i zalaganje bez obzira na mjesto koje su „osvojili“.  Pojedincima koji su tog dana pokazali najviše znanja i vještine u nogometnoj igri ipak smo podijelili nagrade koje su im ostale kao uspomene na jedan uspješan i predivan sportski dan, proveden u okruženju prijatelja, roditelja i trenera, a sve popraćeno jako lijepim vremenom, objašnjava voditelj škole nogometa NK Halubjan Marko Miletić.Turnir je i ove godine bio obogaćen dopunskim programom, gdje su djeca mogla okušati svoje umijeće u savladavanju poligona, koji je izazvao veliko zanimanje sudionika.- Turnir je ponudio jedno veliko zajedništvo svih ekipa, trenera i roditelja i dokazao da je nogometna baza na ovom području još uvijek zdrava unatoč trenutnom stanju oko nas, najviše zahvaljujući velikom entuzijazmu ljudi koji sudjeluju u sportu. Pohvalio bih i izrazio veliku zahvalnost svim sponzorima, članovima NK Halubjan, trenerima, roditeljima i ostalim ljudima dobre koji su svaki na svoj način doprinjeli održavanju ovog turnira na ovakvoj razini, dodaje Marko Miletić.U NK Halubjanu nadaju se da će druge godine u još većem zajedništvu napraviti dodatan iskorak u organizaciji turnira.