Ugodan vikend

“Maškarani Platak” bio je pun pogodak: Karnevalska povorka izazvala veliko zanimanje

Damir Cupać

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj



Tradicionalna manifestacija “Maškarani Platak” bila je ove godine pun pogodak, zahvaljujući maškarama koje se nisu prepale snijega, ali i milošću vremena koje je stvorilo idealne uvjete za sniježnu maškaranu povorku koja se ove godine prvi put organizirala od Malog doma do Velikog doma.


Na radost i maškara i ljubitelja snijega koji su dobili jedinstvenu priliku da im se skijaški i sanjkaški vikend ureže u pamćenje, ali i ostane zapisan na memorijama pametnih telefona jer je karnevalska povorka izazvala veliko zanimanje svih okupljenih na Platku. A bilo ih je stvarno puno. Na Maškaranom Platku sudjelovalo je 13 karnevalskih grupa u kojima je bilo oko 250 maškara.


Ivan Salamon iz Turističke zajednice Čavle izrazio je zadovoljstvo brojem okupljenih maškara, ali i idealnim vremenskim uvjetima koji su omogućili ugodno druženje i lijepu zabavu za sve ljubitelje ovog jedinstvenog maškaranog događaja.




– Došlo nam je preko 250 maškara uljepšati naš Maškarani Platak. I uvjeriti se da imamo jednu od najoriginalnijih manifestacija na Kvarneru i šire. Moramo se zahvaliti i Turističkoj zajednici Kvarnera koja nam je pomogla da ovaj događaj prođe što bolje. A sve se završilo animacijskim igrama, ručkom i ludom zabavom za sve, izjavio je Salamon.