Unutarstranački izbori

Mafrici zbog “mirne tranzicije” povukao kandidaturu za potpredsjednika riječkog SDP-a

Tihana Tomičić

Marko Mataja-Mafrici

Marko Mataja-Mafrici

Kandidati za potpredsjednike ostaju Željko Jovanović, Vojko Braut i Sandra Krpan



RIJEKA –  Izborna komisija SDP-a Rijeke objavila je jučer popis kandidata za unutarstranačke izbore u Rijeci, koji se održavaju 16. lipnja, a iz kojega je vidljivo da je županijski vijećnik Marko Mataja-Mafrici povukao kandidaturu za potpredsjednika u Rijeci.


Tako kandidati za potpredsjednike ostaju Željko Jovanović, Vojko Braut i Sandra Krpan, a Mafrici na pitanje zašto se povukao kaže:


– Zato što su jedinstvo i mirna tranzicija u SDP-u važniji od pojedinaca. U ovom trenutku smatram da ću najkorisniji stranci biti kao član predsjedništva, ako me naše članice i članovi budu birali.




Kako je poznato, u vrhu riječkog SDP-a dogovoreno je da nasljednik Vojka Obersnela na čelu partije bude Marko Filipović, a potpredsjednici Braut i Krpan, no kandidaturama Vuka Price za predsjednika i Željka Jovanovića za potpredsjednika, mimo tog dogovora, taj je dogovor o mirnoj tranziciji pao u vodu.


Mafrici se kandidirao kad je vidio da se ide protiv tog dogovora, a kandidaturu je povukao kako ne bi došlo do dodatnog rasipanja glasova.