Oglašena transakcija

Luštica i Franolić: Ne znamo ništa o prodaji Uvale Scott

Marinko Glavan

Iz oglasa je nejasno što se prodaje / Foto Marin ANIČIĆ

Iz oglasa je nejasno što se prodaje / Foto Marin ANIČIĆ

S osobom koja je oglasila prodaju nikad nismo o tome razgovarali, niti je ovlastili da prodaje neki od objekata u Uvali Scott. Imamo puno dioničara i možda je ta osoba s nekim razgovarala o prodaji udjela. Što mu je tko obećao, ne znam, ali oglas nema veze s Jadran Hotelima, rekao je Luštica



RIJEKA  Nakon što se pojavila informacija o mogućoj prodaji Uvale Scott, i to putem oglasa na društvenoj mreži LinkedIn, u Upravi riječkih Jadran Hotela pokušali smo doznati više, no predsjednik uprave i jedan od najvećih dioničara tvrtke Zoran Luštica rekao je kako uprava ne zna ništa o navodnoj prodaji.


  – Iz tog oglasa nejasno je što se uopće prodaje, tvrtka, pojedinačni objekt ili nešto treće. U Uvali Scott raspolažemo objektom koji bismo rado prodali, ali ne ispod tržišne cijene. S osobom koja je oglasila prodaju nikad nismo o tome razgovarali, niti je ovlastili da prodaje neki od objekata u Uvali Scott. Imamo puno dioničara i možda je ta osoba s nekim razgovarala o prodaji udjela. Što mu je tko obećao, ne znam, ali oglas nema veze s Jadran Hotelima, rekao je Luštica.


  On je, inače, drugi dioničar po visini udjela u tvrtki, s nešto više od 12 posto dionica, dok je najveći dioničar s oko 44 posto dionica Ivan Franolić, javnosti poznat kao vlasnik Tržnica Rijeka, čije je poslovanje s Gradom Rijeka svojevremeno istraživalo pravosuđe.




  Od Franolića smo također pokušali saznati nešto više o navodnoj prodaji Uvale Scott, no odgovor je bio kratak.


  – Ne znam ama baš ništa o tome, rekao je Franolić. I on i Luštica, koji je u Tržnicama Rijeka bio direktor, bili su bliski s nekadašnjim ministrom financija i riječkim gradonačelnikom Slavkom Linićem, kao i s Damirom Vrhovnikom, s kojim su bili i u partnerskim poslovnim odnosima.