Bogatija gastro scena

La Bodega stigla i u Rijeku: Na Jadranskom trgu otvoren restoran poznatog lanca

Edi Prodan

Snimio Silvano JEŽINA

Snimio Silvano JEŽINA

Riječka La Bodega specifična je po tome što smo osmislili poseban menu sa svježim i vrhunskim morskim delicijama



RIJEKA Približavanje 2020. godine i činjenice da će Rijeka tada postati Europskom prijestolnicom kulture počela je značajno utjecati i na turističko-ugostiteljsku scenu. Potvrdilo je to i otvaranje restorana La Bodega koje je u petak na večer privuklo velik broj ljudi iz najrazličitijih sektora društvenog života.


Riječ je o konceptu koji je već poznat u nizu hrvatskih gradova – Zagrebu, Dubrovniku, Splitu i Zadru – a u Rijeci se uselio u prostor na Jadranskom trgu koji je prošao već niz faza, zadnje je u njemu bio kineski restoran.


Snimio Silvano JEŽINA


Snimio Silvano JEŽINA





– Rijeka i njezini ljudi su oduvijek bili posebni. Od povijesti i arhitekture pa do susretljivosti i pristupačnosti. Već godinama imamo želju otvoriti La Bodegu u Rijeci, dugo smo bili u potrazi za idealnim prostorom. Riječka La Bodega specifična je po tome što smo osmislili poseban menu sa svježim i vrhunskim morskim delicijama koji će izvrsno pasati uz bilo koju od 250 etiketa s naše vinske karte, istaknula je Vesna Petrič, glasnogovornica La Bodege.


Kako se moglo odmah na otvaranju uočiti, sadržaj je naišao na odličan prijem, a ono što bi koncept koji nudi La Bodega morao potaknuti je značajniji angažman poljoprivrednih proizvođača s područja Primorsko-goranske županije. Dakako, prvenstveno po proizvođače vina, vrbničke ili pavlomirske žlahtine, ali i pršuta kojim se za sada ponosi samo obitelj Žužić s Krka.


Svakako tu su i creski maslinari koji se mogu pohvaliti i oznakom europske izvornost ili pak krčki i goranski proizvođači autohtonih sireva. Jer kao što ističu u La Bodegi: sve što se može nabaviti u Hrvatskoj, a da odgovara kvaliteti koju oni traže ima prioritet. Stoga, otvaranje La Bodege u Rijeci ne bi trebalo doživjeti kao dolazak još jednog restorana, nego upravo kao poticaj oživljavanju poljoprivrede.


Nakon Primorske kuće i njezine konobe koji su se otvorili u riječkoj starogradskoj Krojačkoj ulici, La Bodega ali i činjenica da će Rijeka uskoro postati inozemnim gostima jedan od najprivlačnijih hrvatskih gradova, morali bi uroditi oživljavanjem proizvodnje autohtonih namirnica.


Zanimljivom otvaranju s obiljem glazbe i dakako bodega gastronomije prisustvovali su brojni uzvanici među kojima i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel kao i ljudi od struke predvođeni Zoranom Maržićem, vlasnikom  »Bevande«.