Pripreme za sezonu

Kvarner će ovog ljeta imati aviovezu s čak 28 europskih destinacija

Biljana Savić

arhiva NL

arhiva NL

Zračna luka Rijeka odnedavno ima službenu potvrdu certificiranosti aerodroma na neodređeno vrijeme



 Zračna luka Rijeka objavila je sezonski red letova koji ukazuje na to da će cijeli Kvarner u ljetnoj sezoni ove godine biti izravno povezan s 28 destinacija u Europi. Riga, Frankfurt, München, Oslo, Stockholm, Tel Aviv, Pariz, Berlin, London, Prag… samo su neke od destinacija iz kojih će se letjeti izravno iz Rijeke.


Ljetni mjeseci ove godine u Zračnu luku Rijeka prvi put će u povijesti dovesti poznatog nizozemskog low-cost avioprijevoznika, Transaviu. Naime, krajem prosinca prošle godine počela je prodaja karata za rutu Rijeka-Eindhoven kojom će stanovnici riječke regije ostvariti dugoočekivanu direktnu vezu s nizozemskim tržištem. Letovi između Krka i Eindhovena obavljat će se zrakoplovima B737-800 kapaciteta 189 sjedala, 2 puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom, od 5. srpnja do 2. rujna ove godine. Transavia je nizozemska low-cost aviokompanija, dio Air France KLM grupacije, koja na tržištu posluje već više od 50 godina.


Glavna baza Transavie nalazi se na zračnoj luci Amsterdam Schiphol, a trenutno ima bazirane zrakoplove i u zračnim lukama u Rotterdamu, Eindhovenu, Parizu, Lyonu, Nantesu, te od 2015. godine i u Münchenu. Nadalje, dolazak u Hrvatsku najavljuje jedan od najznačajnijih francuskih organizatora putovanja u segmentu SPA, wellness i zdravstvenih programa Thalasso N°1. Prvi charter za Krk najavljen je za 13. travnja, a letovi bi trebali trajati sve do listopada.




Zračna luka Rijeka krajem prošle godine dobila je i službenu potvrdu certificiranosti aerodroma, i to na neodređeno vrijeme. Naime, Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo, ovlaštena za praćenje i provođenje međunarodnih standarda nužnih za ispunjenje odgovornosti države za kontrolu sigurnosti zračnog prometa, 29. prosinca 2017.


Zračnoj luci Rijeka je dodijelila Svjedožbu aerodroma i Svjedodžbu operatera aerodroma, koje potvrđuju sukladnost aerodroma sa svim EU regulativama i međunarodnim standardima. Podsjetimo, Zračna luka Rijeka do sada je imala samo Privremenu svjedodžbu aerodroma izdanu 2014. godine, a temeljem koje je bilo nužno provesti još određena usklađenja s regulativama da bi se dobila Svjedodžba na neodređeno vrijeme. Stoga je dobivena Svjedožba dokaz uspješno provedenih brojnih projekata i usklađenja regulativa u danom roku.