Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. siječnja 2020.
Rješenje spora

Kostrenska obitelj dočekala pravdu: Općina im plaća 2,5 milijuna zbog materijala iz koksare

NL arhiva
NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 4. lipanj 2019. u 17:34 2019-06-04T17:34:33+02:00

Sklapanjem sudske nagodbe Općina Kostrena vlasnicima zemljišta isplatit će gotovo dva milijuna kuna

KOSTRENA Drugim ovogodišnjim rebalansom proračun Općine Kostrena uvećan je za 1,25 milijuna kuna i sada iznosi 66,7 milijuna kuna. Povećanje je to na temelju povećanja prihoda od komunalne naknade na temelju novih rješenja za pravne i fizičke osobe.

No, drugi rebalans proračuna donesen je u prvom redu radi okončavanja dvadesetogodišnjeg spora oko zemljišta u Svetoj Barbari koji je Općina Kostrena vodila s jednom kostrenskom obitelji, a sklapanjem sudske nagodbe Općina Kostrena vlasnicima zemljišta isplatit će gotovo dva milijuna kuna.

Kako stoji u obrazloženju drugih ovogodišnjih izmjena proračuna, prema zadnjoj presudi, tuženici Općina Kostrena i Koksar d.o.o. u likvidaciji dužni su spornu nekretninu vratiti u prvobitno stanje i ukloniti nasuti materijal.

Budući da je tvrtka Koksar umjesto namirenja svog dijela obveze na Općinu Kostrena prenijela pravo vlasništva na tri katastarske čestice, Općina Kostrena izradila je procjenu tržišne vrijednosti nekretnine u suvlasništvu te će se zaključiti sudska nagodba s privatnim vlasnicima

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.