Župan i suradnici

Komadina primio predstavnike udruga nacionalnih manjina

Sanja Gašpert

Foto I. Tomić

Foto I. Tomić



RIJEKA Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina sa suradnicima, Goranom Petrcom i Brankom Škrobonjom, primio je predstavnike udruga nacionalnih manjina koje djeluju na području Primorsko-goranske županije. Tom prigodom, predstavnici udruga sa županom Komadinom potpisali su ugovore kojima će Županija sufinancirati aktivnosti udruga u 2019. godini. Kako je istaknuto, Županija pomaže 31 udrugu s ukupnim iznosom od 535 tisuća kuna, prateći njihove brojne programe i projekte.


– Na području naše županije su 22 nacionalne manjine, a još je i više udruga i kulturno-umjetničkih društava koji svojim programima baštine tradiciju i kulturu krajeva i zemalja iz kojih dolaze. Vaša brojnost, bogatstvo i raznolikost programa pokazuje jedinstvo naše županije, rijetko viđeno u Hrvatskoj. Upravo i slogan Rijeke EPK – Luka različitosti govori o bogatstvu različitosti našeg područja, a što vi potvrđujete vašim brojnim likovnim, glazbenim, plesnim i drugim manifestacijama i događanjima.


Potpisivanjem ovog ugovora nastavljamo dugu tradiciju sufinanciranja vaših programa i djelatnosti. Sredstva nisu smanjivana u odnosu na prethodne godine, a nadamo se kako ćemo ih u skorijoj budućnosti i povećati. Brojni su dobri programi koje smo i zajednički realizirani, među njima i Češki dom u Hostima, kazao je župan Komadina.U ime udruga nacionalnih manjina, Primorsko-goranskoj županiji zahvalila se predsjednica Zajednice Talijana u Rijeci Melita Sciucca, koja je kazala kako Županija i ovim sufinanciranjem, ali i brojnim drugim načinima pokazuje kako joj je stalo do različitosti i bogatstvu različitog kulturnog izričaja, koje, dodala je, iskorištava na pravi način.