Župan jasan

Komadina: ”Ako treba, neka ministar Ćorić zatvori Marišćinu”

Tihana Tomičić

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



Ako prekoračenja sumpornog dioksida na Marišćini stalno prelaze granicu, onda to inspekcija jasno mora reći, a tada će uslijediti i sve potrebne mjere, izjavio je pročelnik za infrastrukturu Ljudevit Krpan na sjednici Županijske skupštine, odgovarajući na pitanja vijećnice Mosta Neree Pulić o stanju na Marišćini.


A župan Zlatko Komadina bio je još konkretniji, uoči današnjeg dolaska ministra zaštite okoliša Tomislava Čorića na Marišćinu, na pitanje Vjekoslava Rubeše iz Akcije mladih:


– Jasno ponavljam, nakon sastanka sa svim načelnicima iz PGŽ: kompostane na Marišćini neće biti. Gradovi i općine mogu sami sebi graditi kompostane, ali na Marišćini je sigurno neće biti. Sve obaveze po tom pitanju su na gradovima i općinama. A što se ministra tiče, znakovito je da se nama nije javio da dolazi. Ja mu želim da učini sve što građani od njega očekuju u eliminiranju smrada, a ako treba i da donese odluku o zatvaranju Marišćine. Ta odgovornost je na njemu, poručio je župan Komadina sa aktualnog sata.




Vijećnike je na aktualnom satu zanimalo što je s uvođenjem brzobrodske linije Rijeka – Krk- Lopar- Novalja- Zadar, na što je pročelnica za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević odgovorila da Agencija za obalni linijski pomorski promet izvijestila o situaciji i potrebnoj suglasnosti lučke uprave. Suglasnost Županijske lučke uprave Krk je bila izdana, ali je Grad Krk reagirao dopisom, navodeći da to čini u ime korisnika lučkih usluga, koji smatraju da bi im uvođenje nove linije štetilo.


Smatramo da bi se takvo mišljenje trebalo revidirati, kazala je Milošević dodavši da je riječ o specifičnoj ponudi, da bi se usklađivanjem potreba u luci moglo doći do rješenja te da vjeruje da će Županijska lučka uprava Krk tako i postupiti.


Odgovarajući na vijećničko pitanje ima li županija ingerencije i metode kojima bi mogla utjecati na Županijsku lučku upravu Krk, pročelnica Nada Milošević je odgovorila da je riječ o operativnoj odluci u nadležnosti ravnatelja Županijske lučke uprave Krk.