Miramar darovao 34.500 kn

Klinika za pedijatriju na Kantridi primila vrijednu donaciju

Bruna Matičić

Dr. Sanja Flajšman-Raspor, Aleksandra Čalošević, dr. Jelena Roganović, dr. Đurđica Košuljandić i Emil Gurguška / Snimio Marko GRACIN

Dr. Sanja Flajšman-Raspor, Aleksandra Čalošević, dr. Jelena Roganović, dr. Đurđica Košuljandić i Emil Gurguška / Snimio Marko GRACIN

Kupit će se stolica za ispitivanje funkcionalnih poremećaja mokrenja koja će djeci olakšati pretrage, aparat za određivanje posebno važne pretrage kojom će se omogućiti da se na bezbolniji način izmjeri prosječni šećer pacijenta te igla za biopsiju bubrega pod kontrolom ultrazvuka



RIJEKA – Klinika za pedijatriju KBC-a Rijeka na Kantridi primila je novu donaciju u iznosu od 34.500 kuna. Na svečanoj primopredaji donacije opatijskog hotela Miramar simboličan su ček predstojnici Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka prof. dr. Jeleni Roganović uručili predstavnici osoblja hotela Aleksandra Čalošević i Emil Gurguška.


Zahvala


Financijska će donacija biti iskorištena za nabavu medicinske opreme namijenjene malim pacijentima Dječje bolnice na Kantridi, a cijeloj svečanosti prisustvovale su i specijalistice pedijatrijske nefrologije, mr. sc. prim. Đurđica Košuljandić, mr. sc. Sanja Flajšman–Raspor, specijalistica pedijatrije mr. sc. Ivona Butorac Ahel te glavna sestra Zavoda za pedijatrijsku kardiologiju Danijela Višnić, s kojima je prof. dr. Roganović dogovorila nabavu specifične medicinske opreme.


Prof. dr. Roganović uz zahvalu na donaciji istaknula je koja će se specifična oprema pribaviti. Riječ je o stolici za ispitivanje funkcionalnih poremećaja mokrenja koja će djeci olakšati pretrage, aparatu za djecu sa šećernom bolešću za određivanje posebne važne pretrage kojim će se omogućiti da se na bezbolniji način izmjeri prosječni šećer pacijenta te igli za biopsiju bubrega pod kontrolom ultrazvuka.


Novci s tombole




Donatorima se zahvalila i glavna sestra Zavoda, Danijela Višnić, naglasivši da će uređaji uvelike olakšati rad i pristup svim djelatnicima, a posebno malim pacijentima, kojima će pomoći da obavljanje pretraga bude manje bolno i stresno.


Naime, hotel Miramar i direktorica Martina Riedl svake godine organizira prikupljanje dobrotvornih sredstava za Dječju bolnicu Kantrida. Jučer donirana sredstva prikupljena su na humanitarnoj tomboli koja se u organizaciji hotela održala tijekom novogodišnjih blagdana, a gosti hotela s oduševljenjem su je prihvatili i odazvali se u velikom broju, kazala je predstavnica osoblja hotela Aleksandra Čalošević.