Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1n
Sutra: 7° 7° 1n
29. siječnja 2020.
Razvoj odnosa

Kinesko izaslanstvo posjetilo riječko Sveučilište, suradnja se razmatra u tri područja

Foto Sergej Drechsler
Foto Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 29. listopad 2019. u 18:05 2019-10-29T18:05:24+01:00

RIJEKA - U sklopu službenog posjeta Ministarstvu znanosti i obrazovanja četveročlano izaslanstvo kineskog Ministarstva znanosti i tehnologije posjetilo je i Sveučilište u Rijeci.

Izaslanstvo je predvodio Chen Linhao, zamjenik direktora Odjela za međunarodnu suradnju, a kinesku delegaciju ugostila je rektorica prof. dr. Snježana Prijić Samaržija koja je istaknula da je s gostima razgovarala o pitanjima integrativne medicine i javnog zdravstva općenito, kao i o pitanjima kulture, posebice u vidu Rijeke kao Europske prijestolnice kulture 2020. godine te o riječkoj luci i pomorstvu.

- Ta su tri područja razmatrana kao područja moguće suradnje u Rijeci, kazala je rektorica.

Chen Linhao je istaknuo zadovoljstvo posjetom Rijeci i Sveučilištu ustvrdivši da formalizirana partnerstva s institucijama postoje, a riječ je o sporazumima koji su potpisani tijekom prijašnjih godina. Ujedno je izrazio i nadu će se ta partnerstva razvijati.

Uz Rektorat kineska je delegacija posjetila i Medicinski fakultet te Centar za proteomiku, kao i Građevinski fakultet i superračunalo ''Bura", a tijekom njihovog službenoga boravka, u Zagrebu će se održati 9. zasjedanje hrvatsko-kineskog Povjerenstva za znanstvenu i tehnološku suradnju, koje će odabrati zajedničke znanstveno-istraživačke projekte za razdoblje 2019.-2021.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze