Kultni serijal

‘Kauboji’ pred Teatrom Fenice: U Rijeci nastavljeno snimanje ‘Kule tmine’

Portal Novilist.hr

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin



RIJEKA U bivšem klubu Opera unutar kompleksa negdašnjeg kina Teatro Fenice danas je nastavljeno snimanje serije “Kula tmine” Amazon Primea, adaptacije kultnog književnog serijala popularnog Stephena Kinga.


Serija se već neko vrijeme snima u Dalmaciji, u Splitu, Solinu, Kijevu. Sveukupno će se u Hrvatskoj snimati mjesec dana, a riječki dio snimanja trajat će do sredine lipnja. Osim u prostoru bivšeg kluba Opera snima se u Harteri, te kod bivšeg kluba Tenk iznad Sveučilišnog kampusa gdje je već niknuo veliki filmski set.


Serija će se sastojati od 13 jednosatnih epizoda, a njezini su producenti Glen Mazzara, Akiva Goldsman i Stephen King.




U seriji »Kula tame« glumit će britanski glumac Jerome Flynn poznat po ulozi Bronna u kultnoj seriji »Igra prijestolja«.


U glumačkoj ekipi nalazi se i mladi britanski glumac Sam Strike, bivša zvijezda serije »EastEnders«, koji bi trebao tumačiti glavnu ulogu Rolanda Deschaina tj. Revolveraša, te poznati finski glumac Jasper Pääkkönen, najpoznatiji po ulozi Halfdana u seriji »Vikinzi« i Felixa u filmu »Crni član KKKlana«.


On će imati ulogu glavnog negativca. U »Vikinzima« je, kralja Aellea, glumio Ivan Kaye koji je, prema pisanju IMBD-a, također među glumcima koji će igrati u seriji. U glumačkoj ekipi je i portugalska glumica Joana Ribeiro te glumac i redatelj Abraham Popoola.