Virtualna utrka

KIDS CRO Race u Rijeci: Slavili Ema, Matej, Ilina i Leon

Portal Novilist.hr

Foto KL-Photo, Boris Kačan

Foto KL-Photo, Boris Kačan



RIJEKA Ema iz Osnovne škole Belvedere u Rijeci, Matej iz Osnovne škole Sveti Matej u Viškovu, Ilina iz Osnovne škole Malinska-Dubašnica te Leon iz Osnovne škole dr. Andrije Mohorovičića u Matuljima pobjednici su virtualne utrke KIDS Cro Race u Rijeci, čime su, zajedno s pobjednicima iz Osijeka, Lipika, Zadra i Crikvenice, ušli u konkurenciju za ukupnu pobjedu.


Za razliku od profesionalnih vozača koji su danas vozili 136 kilometara kraljevske etape od Rapca do Platka, ovo četvero djece natjecalo se na pozornici, na fiksnim biciklima postavljenim na virtualne trenažere. Podršku im je kroz glasno navijanje pružila okupljena publika, a nagrade im je uručio gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel.


Ema i Matej pobijedili su u mlađoj dobnoj skupini od 9 i 10 godina, a vozili su na virtualnoj stazi koja prolazi Makarskom rivijerom. Ilina i Leon bili su najbolji u starijoj kategoriji od 11 i 12 godina i oni su vozili virtualnom stazom postavljenom na ulice u samom središtu Zagreba.




Ukupni pobjednici ovog jedinstvenog dječjeg natjecanja na biciklima postavljenim na trenažere bit će proglašeni na završnoj ceremoniji na Trgu svetog Marka u Zagrebu. Djeca su na ovo natjecanje pozvana u suradnji s lokalnim osnovnim školama, a dječje utrke mogli su pratiti i gledatelji te na taj način bodriti najmlađe natjecatelje.


Daljnji raspored KIDS CRO Racea:


• Zagreb, 6. listopada od 10:30 do 13 sati.