Podhum

Jelenje dobilo logopedski kutak

Sanja Gašpert



JELENJE Početkom godine dovršena je izrada kutka za logopeda u čitaonici u naselju Podhum, u općini Jelenje. Kako ističu u Općini Jelenje, radi se o posebno osmišljenom prostoru, odnosno logopedskom kabinetu za adekvatno provođenje terapije. Čitaonica u Podhumu u idućem razdoblju dodatno će se oličiti, a postavljen je i adekvatan klima uređaj, kako bi se prostor mogao koristiti zimi i ljeti.


– Projekt logopeda u našoj općini realizirat ćemo uz svesrdnu pomoć Primorsko-goranske županije, koja je financirala izradu logo-kutka i kupovinu tehničke opreme za rad logopeda te uredila okoliš – ističe načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja, dodajući kako je Općina iz svojih sredstava financirala klimatizaciju prostora, kao i asfaltiranje parkirališna kraj čitaonice u Podhumu te ostale tehničke stvari koje će svakako pridonijeti da svi sumještani koji imaju potrebu za tom vrstom usluge se ugodno osjećaju u navedenom prostoru.


Kako je i najavljeno, projekt će moći koristiti svi sumještani, a u tijeku je dogovor oko dolaska logopeda i termina za područje općine Jelenje, jer radi se o struci koja kronično nedostaje.




Krajem prošle godine je i u susjednoj općini Čavle uređen logopedski kutak, u prostorima Osnovne škole Čavle, koji radi u poslijepodnevnim satima, utorkom i četvrtkom po četiri školska sata. Također je sufinanciran sredstvima Primorsko-goranske županije.