Pametni grad

JEDINSTVENO RJEŠENJE U SVIJETU Rijeka dobila prve “pametne autobusne stanice”

Ljiljana Hlača

Pametna stanica postavljena kod riječkog nebodera   / snimio M. GRACIN

Pametna stanica postavljena kod riječkog nebodera / snimio M. GRACIN

Riječ je o pilot-projektu Grada Rijeke koji je realiziran u suradnji s kompanijom Ericsson Nikola Tesla, Hrvatskim Telekomom, tvrtkom Smart RI, Autotrolejom i Rijeka prometom



Pametne autobusne stanice postavljene kod riječkog nebodera, na početku Krešimirove ulice i druga na obali na Žabici zbog svojeg futurističkog izgleda nisu magle proći nezamijećeno kod riječke javnosti.


Riječ je o pilot-projektu Grada Rijeke koji je realiziran u suradnji s kompanijom Ericsson Nikola Tesla, Hrvatskim Telekomom, tvrtkom Smart RI, Autotrolejom i Rijeka prometom. Projekt će danas biti predstavljen javnosti.


Pametne stanice su opremljene aplikacijom Connected Traffic Cloud, a nju će korisnici javnoga gradskog prijevoza moći »skinuti« i na svoje pametne mobilne telefone.




Pametne autobusne stanice nude niz funkcionalnosti za efikasnije i ugodnije iskustvo korištenja gradskog prijevoza, dok spomenuta aplikacija omogućava pametan javni prijevoz i prvi put je u Rijeci prilagođena za mobilne uređaje, što ovo rješenje čini jedinstvenim u svijetu.