Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
21. listopada 2019.
Mijauu

foto/video Izložba na Zametu: Od nježnih divova do najmanje mačke na svijetu

Snimio Sergej DRECHSLER
Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 21. rujan 2019. u 17:53 2019-09-21T17:53:39+02:00

Posjetitelji su mogli vidjeti divovske mačke pasmine Maine Coon, ali i mnoge druge

RIJEKA Veliki interes javnosti izazvala je međunarodna izložba mačaka koju je u Centru Zamet organizirao Savez felinoloških društava Hrvatske, a njezino veličanstvo mačku došli su pogledati brojni posjetitelji.

Neki od njih su i sami vlasnici mačaka, a neke je znatiželja navela da dođu kako bi se uživo upoznali s nekom od rijetkih pasmina. Ono što je karakteriziralo većinu njih bila je trenutna nježnost koju su već na prvi pogled izazivale četveronožne ljepotice i ljepotani. Bilo da se radilo o »nježnim divovima«, mačkama pasmine Maine Coon kojih je bilo ponajviše ili pak mačkama neke druge pasmine, od primjerice Ragdoll, Bengalske do Neve Masquerade i Britanske kratkodlake. 

    

No, mačka koja je možda svih najviše zanimala, a za koju su se mahom svi koji su ušli u dvoranu raspitivali, jest najmanja mačka na svijetu, Singapurska mačka.

Posjetitelji su bili u mogućnosti raspitati se o različitim pasminama, njihovim karakteristikama, temperamentu, uzgoju i svemu onome što ih je interesiralo ili zaintrigiralo kod pojedine mačke.

3890694
Izložba mačaka na Zametu (1) / Snimio Sergej DRECHSLER

A uzgajivači su stigli iz Italije, Slovenije, Austrije, Češke, Mađarske, Slovačke i naravno Hrvatske, da se sa svojim najboljim primjercima natječu za titulu najljepših. 

Više možete pročitati u tiskanom izdanju Novog lista u nedjelju!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.