Odlazak

Ivona Milinović podnijela ostavku na mjestu u Odboru za nacionalne manjine

Damir Cupać

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Ona je u jednom televizijskom gostovanju imala ispad u vezi s brojem Srba u Rijeci i u dalmatinskim selima, a komentirajući uvredljivu pjesmu navijača Hajduka, Torcide, koju oni pjevaju kada splitski klub igra protiv riječkoga.



RIJEKA – Gradska vijećnica HDZ-a Ivona Milinović dala je neopozivu ostavku na mjesto predsjednice Odbora za nacionalne manjine riječkoga Gradskoga vijeća. Sjednica odbora nije ni održana jer je na njoj nazočilo samo tri člana, od njih sedam pa nije bilo kvoruma. Milinović je podsjetila što je bio okidač za takvu odluku. Ona je u jednom televizijskom gostovanju imala ispad u vezi s brojem Srba u Rijeci i u dalmatinskim selima, a komentirajući uvredljivu pjesmu navijača Hajduka, Torcide, koju oni pjevaju kada splitski klub igra protiv riječkoga.


– U mom privatnom, poslovnom i političkom životu važna su djela, a ne riječi. Ponosna sam na rad Odbora za nacionalne manjine jer smo uspjeli nakon više od desetljeća za 50 posto povećati sredstva za rad vijeća nacionalnih manjina jer je prihvaćen naš amandman. Ne bih previše duljila jer većina zna o čemu je riječ, ne bih reciklirala temu, ali podsjetila bih da je jedna moja izjava izvučena iz konteksta. Moja poruka nije bila šovinistička, već sam osudila šovinistički nastup dijela Torcide, osudila incident u Uzdolju, kao i natpise koje na majicima ima dio pripadnika Torcide. Žao mi je što ni jedan političar, a posebno gradonačelnik Vojko Obersnel, nije stao iza građana Rijeke i progovorio o tome što radi Torcida, izjavila je Milinović.


 Ona je naglasila da nije mislila ni u jednom trenutku ništa loše.