Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
11. studenoga 2019.
Sjednica Vijeća

'Ima li života izvan Korza?': Na aktualcu i o blagdanskom uređenju grada

'Ima li života izvan Korza?': Na aktualcu i o blagdanskom uređenju grada
'Ima li života izvan Korza?': Na aktualcu i o blagdanskom uređenju grada
Autor:
Objavljeno: 28. studeni 2017. u 10:56 2017-11-28T10:56:59+01:00

Ima li života izvan Korza - zapitao je vijećnik Koraljko Pasarić (PGS), aludirajući na blagdansko uređivanje grada koje je i ove godine, kako je primijetio, koncentrirano isključivo na Korzo.

- Je li moguće ukrasiti i druge dijelove grada, da Sušak, poslije Konta, utone u mrak - pitao je vijećnik Pasarić.

- Moguće je. Ako stavku za ukrašavanje grada udvostručimo ili utrostručimo - odgovorio je gradonačelnik Vojko Obersnel. Kako je objasnio, ova stavka u proračunu već se godinama kreće oko 400 tisuća kuna i u taj je iznos uračunat i trošak postavljanja i skidanja dekoracija te potrošnja električne energije.

- Pokušavamo svake godine blagdanskim ukrašavanjem obuhvatiti i druge dijelove grada, prije svega trgove u središtu grada pa će tako ove godine biti uređen i Trg Grivica ispred Katedrale - rekao je gradonačelnik, dodajući da će uređen biti i prostor ispred Dvorane Zamet, a zahvaljujući Adventu na Trsatu, zablistat će i Trsatska gradina.

Prema gradonačelnikovim riječima, osim Grada, u uređivanju bi trebale sudjelovati i tvrtke te ugostitelji, kojima je, na njegovu inicijativu, iz Turističke zajednice Grada Rijeke ove godine upućeno pismo u kojima ih se poziva da urede svoje prostore i tako doprinesu blagdanskom ugođaju u gradu.

- Kada bi i oni nešto učinili, situacija bi bila puno bolja i u drugim dijelovima grada - kazao je Obersnel, najavljujući da je značajno obnavljanje dekoracije te širenje uređenja gradskih ulica uoči božićno-novogodišnjih blagdana planirano na prijelazu iz 2019. na 2020. godinu.

- Naravno, moguće je i ranije. Uskoro ćemo raspravljati o proračunu pa kolege vijećnici mogu predložiti da se ta stavka već sada poveća, ako treba i na 1,5 milijuna kuna, ali tada moraju predložiti i koje će se stavke smanjiti - poručio je gradonačelnik Vojko Obersnel.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.