Nastavak akcije iz Fužina

HUMANOST NA DJELU Udruga Koga briga i 16 ekipa u subotu na Morskom prascu kuhaju brudet

Katarina Blažević

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Kuhanje će početi u 17 sati, a oko 20 će početi prodavanje porcija. Za glazbu su zaduženi Kantridersi, a bit će tu i predstavnici Zaklade Nora Šitum koji će kuhati brudet od žaba. Na Kantridu dolazi i njihova predsjednica Đana Atanasovska



RIJEKA – Nakon prošlotjedne uspješne humanitarne akcije u Fužinama, udruga »Koga briga« ove se subote vraća na Kantridu. Kod Morskog prasca pored stadiona Kantrida održat će se natjecanje u kuhanju brudeta koje se prošle godine pokazalo iznimno uspješnim, a sve s istim ciljem kao i u Fužinama – nabave lokomata.


Ove godine Grad Rijeka je pokrovitelj ove humanitarne akcije i snosi sve troškove za kupovinu svih potrebnih namirnica, a ponovno će se okušati i u ulozi natjecatelja u kuhanju.


– U Gradu Rijeci je otpočetka prepoznata vrijedna društvena aktivnost ove Udruge, zbog čega je najnormalnije da smo se odazvali kao sudionici, ali i ovogodišnji pokrovitelji manifestacije – rekao je zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Nikola Ivaniš pozvavši sve Riječane i one koji podržavaju humanitarni rad da se odazovu i priključe ovoj manifestaciji kako bi ona bila što uspješnija.




Potpredsjednik udruge »Koga briga« Kristian Sirotich najavio je 16 ekipa, kao i jednu koja će biti izvan konkurencije. Pobjednike će proglasiti kuhar Kristijan Ivančić koji će ove godine imati ulogu suca.


– Imali smo puno upita zbog čega nismo ni morali posebno pozivati ekipe. Natjecat će se u 16 ekipa poznate osobe i kuhari, a ekipa Zaklade Nora Šitum će biti izvan konkurencije i oni će kuhati brudet od žaba za što su sami izrazili želju.


Od ostalih ekipa bit će Grad Rijeka, Grad Kastav, Primorsko-goranska županija, Općina Omišalj, udruga Moje mjesto pod suncem, medijske ekipe Novoga lista, La Voce del Popola i Kanala Ri, kao i mnoge druge, dodao je potpredsjednik udruge »Koga briga« Kristian Sirotich.


Svaka ekipa plaća kotizaciju od 200 kuna, za što će dobiti pregače i majice s logom Udruge, dok će posjetitelji za 30 kuna dobiti porciju brudeta i 2 dl vina.


– Kuhanje brudeta započet će u 17 sati, a oko 20 sati će početi prodavanje porcija. Već tradicionalno su za muziku zaduženi Kantridersi, a potrebno je i dodati da će iz Zaklade Nora Šitum doći osobno njihova predsjednica Đana Atanasovska, rekao je Ernest Marinković iz udruge »Koga briga« naglasivši da je ovo nastavak na fužinsku humanitarnu manifestaciju, a veliki finale će biti sljedeće subote humanitarnim plivačkim maratonom »S prasca na prasca«.