Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Odgoda

video Gradsko vijeće odgodilo odluku o kreditu za Galeb. No da se i glasalo - danas ne bi prošlo

Arhiva NL
Arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 24. srpanj 2019. u 11:42 2019-07-24T11:42:00+02:00

RIJEKA - Kao što je prolongiran natječaj na obnovu broda Galeb na 13. kolovoza 2019. godine, tako je i Gradsko vijeće prolongiralo odluku o kreditnom zaduženju od 44 milijuna kuna za jednu od sljedećih sjednica.

Riječ je o kreditu za obnovu Palače šećerane i broda Galeb. Na taj način je remijem okončana politićčka borba u gradskom parlamentu, a glasovanje je odgođeno na prijedlog Liste za Rijeku koja je tražila da se najprije vidi ima li ponuda za obnovu Titovog broda i kolike su kako bi se donijela odluka.

U Gradskoj vijećnici opet je bio isti omjer snaga, 18:18, i da se pristupilo glasovanju kredit ne bi bio odobren.

U ime Kluba Liste za Rijeku Zvonimir Peranić podsjetio je da postoje dvije mogućnosti, kreditno zaduženje od 44 milijuna kuna ili neprihvaćanje kredita.

- I druga nas mogućnost vodi do milijuna kuna koje bi morali platiti porezni obveznici ovoga grada jer je potrebno osigurati novac za dovršenje uređenja Palače šećerane. Puno se pričalo o građanima, ali pitanje je što je najbolje za njih.

Na koji način će se namaknuti 42 milijuna kuna iz proračuna ako se ne odobri kredit? Trenutno nemamo informaciju tko su ponuđači za obnovu broda i kakve su ponude. MI ćemo podržati zaduženje kada i ako se stvore uvjeti nakon što se otvore ponude i one budu u okviru predloženog, izjavio je Peranić.

Sandra Krpan u ime Kluba SDP-Laburisti-SDSS zatražila je stanku na kojoj je Peranićev prijedlog ocijenjen prihvatljivim. Na kraju se pristupilo glasovanju, prijedlog Liste za Rijeku dobio je 21 glas, protiv je bilo 15 vijećnika, HDZ, Most, Živi zid, Hrvoje Burić i Marinko Koljanin.

Vijećnici iz stranaka koje su bile protiv kredita i odgode glasovanja prozvali su vijećnike Liste za Rijeku za političku korupciju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.